Maakunnan Autossa sähköautoja ladataan ABB:n kompaktin Terra DC WB -latausaseman avulla

Maakunnan Autossa sähköautoja ladataan ABB:n kompaktin Terra DC WB -latausaseman avulla

ABB Terra DC Wallbox on kompakti latausasema, joka voidaan asentaa joko seinään tai jalustaan. Se on erinomainen vaihtoehto toimintaympäristöön, jossa pienempikin latausteho riittää.

Harri Niemi Maakunnan Autosta kehuu Terra DC -latausaseman helppokäyttöisyyttä.
Harri Niemi Maakunnan Autosta kehuu Terra DC -latausaseman helppokäyttöisyyttä.
center

Samainen latausasema tuli käyttöön myös Maakunnan Autoon Seinäjoella, jossa autoliikkeen täyssähköiset Toyotat saavat akuntäytettä koeajoja varten.

- Maakunnan Auto on Toyotan jälleenmyyjä ja Toyota on tehnyt Euroopan laajuisen sopimuksen ABB:n kanssa DC-latauslaitteiden toimittamisesta Toyotan jälleenmyyjille, myynti-insinööri Mika Luokkala ABB:lta kertoo.

Tarve nopeille ja tehokkaille latauksille

Maakunnan Auton jälkimarkkinointipäällikkö Jarkko Viitala kertoo, että Maakunnan Auton käyttöön ABB:n Terra DC -seinälatausasema tuli Toyotan maahantuojan ja ABB:n välisen yhteistyön ja yhteishankinnan kautta.

Latausasemaa on Maakunnan Autossa ensimmäisten joukossa päässyt käyttämään yritysmyyjä Harri Niemi, joka kehuu erityisesti latausaseman helppokäyttöisyyttä.

- Uusi latausasema ajaa asiansa todella hyvin, eli saamme virtaa autoihin nopeasti ja helposti. Latausasema on toiminut moitteettomasti ja latausasemaa on helppo käyttää.

Niemi kertoo latausaseman olleen pääasiallisesti Toyotan ensimmäisen täyssähköauton käytössä, mutta muitakin Maakunnan Auton myymiä sähköautoja on asemalla ladattu. Onpahan asemaa testannut jokunen asiakaskin.

Maakunnan Autossa käytetään erityisesti latausaseman tehokasta latausta, jolla autoja ladataan noin 1,5-3 tuntia. Sähköautojen akkuja kun ei koskaan päästetä tyhjäksi asti, asiakkaiden käydessä koeajolla verrattain tiheästi.

Laaja jännitealue mahdollistaa erilaisten sähköajoneuvojen latauksen

Terra DC -latausasema on varustettu laajalla jännitealueella (150-920V), joka mahdollistaa erilaisten sähköajoneuvojen lataamisen. Sen latausaika on keskimäärin 2-4 tuntia, riippuen akun koosta ja kuinka täynnä akku on ennen latausta.

ABB:n seinälatausasema on saatavana yhdellä tai kahdella latauspistoolilla.

Terra DC latausasema soveltuu autoliikkeisiin ja autohuoltamoihin.
Terra DC latausasema soveltuu autoliikkeisiin ja autohuoltamoihin.
center

Se tukee sekä CCS- että CHAdeMO-standardeja.

- Terra DC on kompakti latausasema ja esimerkillinen vaihtoehto toimintaympäristöön, jossa pienempikin latausteho riittää. Maakunnan Auton esimerkin innoittamana se sopii vaikkapa autoliikkeisiin ja autohuoltamoihin, Luokkala toteaa.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp