ABB toimittaa robotteja Scanian uuteen akkukokoonpanotehtaaseen

ABB toimittaa robotteja Scanian uuteen akkukokoonpanotehtaaseen

  • Raskaiden ajoneuvojen sähköistys kiihtyy, kun Scania investoi uuteen akkujen kokoonpanotehtaaseen
  • ABB toimittaa robotteja huippumodernin 18 000 m2:n tehtaan erittäin automatisoidulle tuotantolinjalle

ABB on tehnyt sopimuksen johtavan kansainvälisen kuljetusratkaisujen toimittajan Scanian kanssa. Sopimus koskee kattavan robottiratkaisujen valikoiman toimittamista Scanian uudelle, erittäin automatisoidulle akkukokoonpanotehtaalle Ruotsiin. Uusi tehdas on tärkeä virstanpylväs Scanian matkalla kohti raskaiden ajoneuvojen sähköistystä. Scania investoi tehtaaseen yli miljardi Ruotsin kruunua (97 milj. euroa) usean vuoden aikana, ja uuden Södertäljen tehtaan odotetaan olevan täysin toimintakunnossa vuoteen 2023 mennessä.

”Teemme erittäin mielellämme töitä pitkäaikaisimpiin kuuluvan asiakkaamme kanssa ja autamme sen sähköistystiekartan toteutuksessa”, sanoo ABB:n Robotics-divisioonan autoteollisuustoimialan toimitusjohtaja Joerg Reger. ”Autoteollisuus on aina ollut automaation edelläkävijä. Sähköistyksen myötä autoteollisuudessa on kuitenkin tehtävä tukuittain muutoksia vakiintuneisiin valmistusprosesseihin. Suunnittelemme ja autamme asiantuntemuksellamme tuomaan valmistukseen joustavuutta, joka on olennaisen tärkeää, jotta Scanian kaltaiset markkinajohtajat voivat toteuttaa tämän muutoksen.”

Scanian akkujen kokoonpanoyksikön johtaja Tony Persson sanoo: ”Tehdas suunnitellaan niin, että se tukee Scanian pyrkimyksiä olla teollisen digitalisaation ja automaation edelläkävijä. Tuotantoprosessien joustavuutta lisätään edistyksellisellä robottiteknologialla. Siinä vaiheessa ABB:n robotit ja ratkaisut tulevat kuvaan mukaan. Scanialle tehdas on myös investointi, joka vahvistaa entisestään Ruotsin asemaa raskaan liikenteen sähköistyksen huipputeknologian keskittymänä. Se on ratkaisevan tärkeää siirtymässä vastuulliseen liikenteeseen.”

Scania investoi tehtaaseen yli miljardi Ruotsin kruunua (97 milj. euroa) usean vuoden aikana, ja uuden Södertäljen tehtaan odotetaan olevan täysin toimintakunnossa vuoteen 2023 mennessä.
Scania investoi tehtaaseen yli miljardi Ruotsin kruunua (97 milj. euroa) usean vuoden aikana, ja uuden Södertäljen tehtaan odotetaan olevan täysin toimintakunnossa vuoteen 2023 mennessä.

Edistyksellinen 18 000 m2:n tehdas rakennetaan Scanian Sodertäljen alustakokoonpanotehtaan viereen. Siitä tulee erittäin automatisoitu tavaran vastaanotosta tuotantoon ja toimitukseen. Siellä kootaan akkumoduuleja Northvoltin Skellefteån akkutehtaalta toimitetuista kennoista, ja valmiit akustot toimitetaan suoraan ajoneuvojen kokoonpanohalliin. Kokoonpanoprosessissa on useita ABB:n robotteja, muun muassa IRB 390-, IRB 4600- ja IRB 6700 -malleja, sekä muita tuotantoprosessia tukevia ratkaisuja.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun ABB:n IRB 390 -robottia käytetään akkutuotantotehtaassa. Tämä alun perin pakkausteollisuuteen kehitetty robotti on sekä nopea että tehokas ja voi asentaa akkujen kosketuslaattoja yhden laatan sekuntinopeudella 24 tuntia vuorokaudessa. ABB:n RobotStudio®-simulointi- ja ohjelmointiohjelmistolla tuotantolinjan toimivuus voidaan varmistaa täysin ennen käyttöönottoa, mikä lyhentää huomattavasti toimitusaikoja ja tukee laatuprosessia.

Scania ja ABB ovat olleet yhteistyökumppaneita yli neljän vuosikymmenen ajan ja rakentavat yhteistyössä sähköautojen tuotantoinfrastruktuuria. Vastikään ne yhdistivät voimansa luodakseen latausratkaisuja raskaille rahtiajoneuvoille, jotka saavat myös voimanlähteekseen Northvoltin valmistamia akkuja. Northvoltin tehdas on Euroopan suurin litiumioniakkutehdas. Myös se on kehitetty yhteistyössä ABB:n kanssa.

ABB auttaa autonvalmistajia sekä tärkeiden komponenttien ja teknologian toimittajia maailmanlaajuisesti nopeilla, tehokkailla ja joustavilla valmistusratkaisuilla. Näin se tukee uuden sähköisten voimansiirtolaitteistojen sukupolven tuontia markkinoille. Yhtiö ilmoitti vastikään suuresta yhteisyrityksestä Kiinan johtavan autonosien toimittajan HASCOn kanssa. ABB auttaa ohjaamaan älykkään valmistuksen seuraavaa sukupolvea erittäin tehokkailla, ympäristön kannalta vastuullisilla automaatioratkaisuilla. Myöhemmin tänä vuonna se avaa myös maailman edistyksellisimmän robotiikkatehtaan Shanghaissa ja vauhdittaa siten tuotekehityksen, tekoälyn ja automaatioratkaisujen innovaatioita.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp