Uudet suurikokoiset ABB-robotit tekevät materiaalien käsittelystä nopeampaa ja joustavampaa sähköajoneuvojen akkutuotannossa

  • Uudet IRB 5710- ja IRB 5720 ‑robotit tukevat sähköajoneuvojen valmistajia tekemällä materiaalien käsittelystä entistä nopeampaa ja joustavampaa
  • Suurempi nopeus ja tarkkuus sekä vankka rakenne parantavat tuottavuutta, suorituskykyä ja käytettävyyttä
  • Kahdeksan mallia 70–180 kilon hyötykuormalla tukevat myös käyttökohteita valimo-, taonta-, kumi- ja muoviteollisuudessa sekä metallin valmistuksessa

ABB lisää suurikokoisten, monimutkaisiin valmistuskohteisiin tarkoitettujen robottiensa joukkoon kaksi uutta robottiperhettä. ABB:n IRB 5710- ja IRB 5720 ‑robotit lisäävät nopeutta, tarkkuutta ja joustavuutta, ja niillä on entistä vankempi rakenne ja muun muassa integroidut prosessikaapelit. Näin robotit parantavat tuottavuutta, suorituskykyä ja käytettävyyttä erilaisissa käyttökohteissa, kuten sähköajoneuvon valmistuksessa, valimo-, taonta-, kumi- ja muoviprosesseissa sekä metallin valmistuksessa.

Katso video ja tutustu ABB:n uusiin suurikokoisiin IRB 5710- ja IRB 5720 -robotteihin.

IRB 5710 ja IRB 5720 ovat saatavilla kahdeksana mallina, 70–180 kilon hyötykuormalla ja 2,3–3 metrin toimintasäteellä. Yhdessä nämä kaksi uutta robottiperhettä soveltuvat moniin erilaisiin tuotantotehtäviin, kuten materiaalien käsittelyyn sekä koneiden hoitamiseen ja kokoamiseen. Ne sopivat myös tiettyihin sähköajoneuvojen valmistuksen toimintoihin, kuten akkumoduulien poimimiseen ja asettamiseen, huipputarkkaan kokoamiseen ja osien käsittelyyn. Robotit ovat vahvuuksiensa ansiosta ihanteellisia ratkaisuja myös muovin ruiskupuristukseen sekä metallin valamis-, puhdistus- ja ruiskutussovelluksiin.

”Nämä uudet robotit vauhdittavat ABB:n jatkuvaa laajentumista nopeasti kasvaville sähköajoneuvomarkkinoille. Näin ABB:n asiakkaat saavat tarvitsemiaan vankkoja laitteita, joiden nopeus, liikkeiden tarkkuus ja näppäryys soveltuvat monimutkaisiin sähköajoneuvojen akkujen kokoamistehtäviin”, kertoo ABB:n Robotics-divisioonan autoteollisuustoimialan toimitusjohtaja Joerg Reger.

”Etenkin siirtyminen polttomoottoriajoneuvojen käytöstä sähköajoneuvoihin kasvattaa nopeiden, mukautuvien tuotantolinjojen tarvetta. Sähköajoneuvot voivat olla rakenteeltaan erittäin monimutkaisia, ja akkujen ja puolijohdemoduulien kaltaiset osat voivat olla erittäin raskaita tai äärimmäisen helposti särkyviä. Näistä syistä tuotannossa tarvitaan ratkaisuja, jotka ovat mahdollisimmat tarkkoja ja toistettavia, jottei tuotannossa pääse sattumaan virheitä”, Joerg Reger lisää.

Molemmat robottiperheet toimivat ABB:n uudella OmniCoreTM V250XT -ohjaimella, joka on OmniCore-ohjainperheen uusin tulokas. ABB:n TrueMove- ja QuickMove-liikkeenohjaustekniikkaa sisältävän OmniCore V250XT ‑ohjaimen ansiosta IRB 5710- ja IRB 5720 ‑robotit ovat huippunopeita ja parantavat tuotantokapasiteettia lyhentämällä valmistusaikoja. IRB 5710- ja IRB 5720 ‑roboteilla on erinomainen sijainnin toistettavuus (0,04–0,05 mm), liikkeen toistettavuus (0,1–0,14 mm) ja liikkeen tarkkuus (1–1,2 mm). Ne ovat siis muita luokkiensa robotteja tarkempia, ja niillä voidaan varmistaa korkein mahdollinen valmistuslaatu.

ABB:n LeanID Integrated DressPack toimii lisäsuojana vaurioita ja kaapelien kulumista vastaan. Sen ansiosta prosessikaapeleita voidaan reitittää robotin käsivarren sisälle ja rannetta pitkin. Näin robottiin ei jää ulkopuolelle heiluvia kaapeleita. Ratkaisu myös suojaa robottia kuumuudelta ja törmäyksiltä, jotka usein aiheuttavat robottien kunnossapito-ongelmia. Näin voidaan vähentää seisokkiaikaa ja kunnossapitokustannuksia sekä pidentää robotin käyttöikää monella vuodella. LeanID myös helpottaa ohjelmointia ja simulointia, kun kaapeleiden liikkeitä voidaan ennakoida ABB:n offline-ohjelmointiin käytettävässä RobotStudio®-ohjelmistossa.

Infografiikka: ABB:n IRB 5710- ja IRB 5720-robottien omainaisuudet
Infografiikka: ABB:n IRB 5710- ja IRB 5720-robottien omainaisuudet

Sekä IRB 5710- että IRB 5720 ‑roboteissa on useita asennusvaihtoehtoja, kuten lattia-, kulma-, kääntö- ja puolihyllyasennus. Tämä tekee tuotannon suunnittelusta mahdollisimman joustavaa.

Lisää sovelluksia esimerkiksi hitsaukseen, leikkaukseen, jakeluun ja muihin prosessikäyttökohteisiin julkaistaan vuonna 2023. Lisätietoja ABB:n tuotesivuilta: IRB 5710 – Large size robot for material handling, payload from 70kg to 110kg.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp