ABB kehittää kokonaisvaltaista rakentamisen älyteknologiaa yhteistyössä Samsung Electronicsin kanssa

ABB kehittää kokonaisvaltaista rakentamisen älyteknologiaa yhteistyössä Samsung Electronicsin kanssa

  • Kumppanuudella on tarkoitus innovoida kokonaisvaltaista energianhallintaa, jolla voidaan alentaa asuin- ja liikerakennusten hiilidioksidipäästöjä ja energiakustannuksia
  • Yhteistyö tukee ABB:n tavoitetta tarjota asukkaille ja kiinteistönomistajille avoimia, toimittajasta riippumattomia teknologiaratkaisuja
  • Rakennusyhtiöiden ja kiinteistökehittäjien työ on helpompaa, kun tuotteet ja myynnin jälkeisen tuen saa yhdeltä täyden palvelun yritykseltä

ABB ja Samsung Electronics maailmanlaajuisina kumppaneina tuottavat yhdessä kehitettyjä teknologioita asuin- ja liikekiinteistöjen energiansäästö- ja -hallintaratkaisuihin sekä älykkääseen esineiden internetiin (IoT) liittämiseen. Rakennusten osuus maailman vuosittaisista CO2-päästöistä1 on lähes 40 prosenttia. Kumppanuudella ABB ja Samsung Electronics aloittavat pitkäkestoisen yhteistyön, jossa kehitetään innovatiivista älyteknologiaa, älyohjausta ja älylaitteita.

Yhteistyöllä Samsung ja ABB laajentavat kodin automaatioteknologioiden saatavuutta asiakkaille. Älykodit säästävät rahaa, aikaa ja energiaa yhtenäisen järjestelmän kautta verkkoon liitettyjen laitteiden ja kodinkoneiden avulla. Yhdistämällä esimerkiksi Samsungin SmartThings-sovelluksen ja ABB:n kodin automaatioratkaisuja asukkaat voivat henkilökohtaisten laitteidensa kautta seurata ja hallita kaikkia kotinsa kodinkoneita, kaasu- ja palovaroittimia sekä energia-, turvallisuus- ja mukavuusjärjestelmiä yhdellä sovelluksella. Sähköenergian käyttöä voidaan hallinnoida ja energiakustannuksia voidaan alentaa esimerkiksi astianpesukoneen ja pesukoneen kaltaisia laitteita ohjaamalla niin, että ne käyvät alhaisen energiankustannuksen aikoina.

ABB Smart Buildings -yksikön johtaja Mike Mustapha sanoo: ”Kuvittelemme tulevaisuuden, jossa asiakkaamme voivat hyötyä merkittävistä hiilidioksidin ja energiansäästöistä. Tämä onnistuu, kun parannamme heidän mahdollisuuksiaan käyttää täysin integroitua ja kokonaisvaltaista älytaloteknologiaa. ABB:n visiona on yhdistää kokonaisia rakennuksia avoimilla ja valmistajasta riippumattomilla ratkaisuilla, joilla saa tietoja kokonaisenergiankulutuksesta ja esimerkiksi sähköauton latauksesta. Kumppanuus Samsung Electronicsin kaltaisen merkittävän teknologiainnovaatiojohtajan kanssa tukee tätä visiota ja valikoiman kehittämistä sen toteuttamiseksi. Ratkaisuilla voidaan minimoida rakennusympäristön hiilijalanjälki ja tarjota saumaton ja miellyttävä käyttäjäkokemus.”

Kodin automaatioratkaisujen ohessa ABB ja Samsung Electronics aikovat laajentaa yhteistyötään. Kohteena ovat Samsung Electronicsin lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointituotteet sekä huonetilan jäähdytyksen ja lämmityksen muuttuvatehoiset kylmäainejärjestelmät (VRF) ja ABB:n liike- sekä rivi- ja kerrostalokiinteistöjen LVI-ohjausjärjestelmät.

Samsung Electronicsin IoT-liiketoimintayksikön johtaja Chanwoo Park sanoo: ”Tällainen kahden valmistajan välinen yhteistyö tekee älytaloprojekteista helpompia rakennusyhtiöille ja kiinteistökehittäjille. Kun ne saavat ratkaisut jälkiasennuskohteisiin tai uusiin kiinteistöihin yhdestä paikasta, ne voivat olla varmoja siitä, että tuotteet ovat yhteensopivia ja toimivat saumattomasti yhdessä. Myös myynnin jälkeinen kokemus on parempi, koska koko järjestelmälle on vain yksi alusta.”

Jos haluat lisätietoja ABB:n ja Samsungin tuotteista ja ratkaisuista, katso ABB-free@home®, ABB i-bus® KNX ja Samsung Electronics.

1https://architecture2030.org/why-the-building-sector/

Tietoja Samsung Electronics Co., Ltd. -yhtiöstä
Samsung inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla. Niiden avulla yhtiö muuttaa ihmisten käsityksiä televisioista, älypuhelimista, puettavista laitteista, tableteista, digitaalisista kodinkoneista, verkkojärjestelmistä sekä muisti-, puolijohde-, valaisu- ja LED-ratkaisuista. Tuoreimmat Samsung-uutiset löydät osoitteesta news.samsung.com.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 110 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp