Kööpenhaminan lentoasemasta tulee Tanskan suurin sähköautojen latauspaikka ABB:n tekniikan avulla

Kööpenhaminan lentoasemasta tulee Tanskan suurin sähköautojen latauspaikka ABB:n tekniikan avulla

  • ABB toimittaa lentoasemalle 1350 latauslaitetta yhteistyössä energiakonserni EWII:n kanssa
  • Lentoaseman omat ja yli 80 000 päivittäisen matkustajan sähköautot voidaan jatkossa ladata helposti
  • Autoilijat hyötyvät ABB:n laajasta latausratkaisujen valikoimasta, kuten hiljattain julkaistusta Terra 360 - latausasemasta, joka on maailman nopein latausasema

Osana pitkäaikaista sopimusta ABB:n latausinfrastruktuuri auttaa Kööpenhaminan lentoasemaa (CPH) saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä. ABB toimittaa energiakonserni EWII:lle seuraavien kymmenen vuoden aikana 1350 sähköautolaturia. Ne asennetaan yhdelle Skandinavian vilkkaimmista lentoasemista, josta tulee Tanskan suurin sähköautojen latauspaikka. Ensimmäiset 180 vaihtovirtalaturia ja 15 tasavirtalaturia asennetaan vuonna 2022. Sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei ole julkistettu.

”Olemme tyytyväisiä voidessamme tukea CPH-lentoaseman kestävää siirtymää laadukkailla ja ammattimaisilla latausratkaisuillamme”, sanoo ABB E-mobilityn toimitusjohtaja Frank Muehlon. ”Olemme vakuuttuneita siitä, että se inspiroi muita lentoasemia Tanskassa ja myös muissa maissa. Se myös osoittaa jälleen kerran puhtaan, hiljaisen ja joustavan sähköisen liikenteen mahdollisuudet ja edut.”

CPH etsi kokonaisvaltaista sähköautojen latausratkaisua yli 80 000 päivittäiselle matkustajalle ja lentoasemalle ajoneuvonsa pysäköiville työntekijöille. Ratkaisun piti myös palvella nopeampaa latausta tarvitsevia ajoneuvoja, kuten matkustajia kyyditseviä takseja, sekä lentoasemalla toimivia yrityksiä, jotka hoitavat kuljetuksia, matkatavaroita ja ateriapalveluja.

Kysyntään vastaamiseksi EWII teki yhteistyötä useiden yhteistyökumppaneiden, kuten 1350 latauspistettä toimittavan ABB:n kanssa. Latausinfrastruktuuri koostuu koko ABB:n tuotevalikoiman latureista eli aina 22 kW:n Terra AC -latausasemasta hiljattain markkinoille tuotuun Terra 360 -laturiin, joka on maailman nopein sähköautojen latauslaite. Se lataa autoon matkaa 100 kilometriä alle kolmessa minuutissa ja on ainoa laturi, joka on suunniteltu lataamaan jopa neljää ajoneuvoa samanaikaisesti.

”Sähköisen liikenteen yhteistyökumppanimme ABB:n kautta saamme käyttöömme monenlaisia ratkaisuja, joilla voidaan ladata kaikkea henkilöautoista busseihin ja kuorma-autoihin. Lisäksi meille ja lentoasemalle oli ratkaisevan tärkeää, että latausasemat ovat sekä luotettavia että korkealaatuisia. ABB on kokenut ja maailmanlaajuinen kumppani, joka vauhdittaa sähköautojen latausinfrastruktuurin innovaatioita ja joka täyttää kaikkien osa-alueiden vaatimukset", sanoo EWII:n tukkukaupan johtaja Jesper Nicolaisen.

Huomautuksia toimittajille

ABB on sähköautoinfrastruktuurin maailmanlaajuinen markkinajohtaja, joka tarjoaa kattavan valikoiman lataus- ja sähköistysratkaisuja sähköautoille, sähkö- ja hybridibusseille, pakettiautoille, kuorma-autoille, laivoille ja rautateille. ABB tuli sähköisen liikkuvuuden markkinoille vuonna 2010. Tähän mennessä yhtiö on myynyt yli 680 000 sähköautojen latauslaitetta yli 85 markkina-alueella: 30 000 tasavirtapikalatauslaitetta ja 650 000 vaihtovirtalatauslaitetta, mukaan lukien Chargedotin kautta myydyt laitteet.

Vuonna 2019 CPH:n terminaalien kautta kulki päivittäin keskimäärin 83 000 matkustajaa, joista monet jättivät autonsa lentoaseman pysäköintipaikoille, joita on yli 14 000. Osa niistä on jo varustettu sähköajoneuvojen latausasemilla, mutta tarve kasvaa tulevina vuosina. CPH vastaa nyt tähän tarpeeseen tiiviissä yhteistyössä EWII:n kanssa.

Lisätietoja löydät sivulta ABB E-mobility – Päästöttömän liikkumisen tulevaisuus  

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 110 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp