Tekniikkaa maailman merillä

Meriliikenteen hiilidioksidipäästöjen on laskettu olevan noin 800 miljoonaa tonnia vuodessa. Luku tarkoittaa reilua kahta prosenttia kaikista hiilidioksidipäästöistä. Päästöjen vähentäminen, sähköistyminen ja automatisointi ovat meriliikenteen  trendejä juuri nyt. ABB on vahvasti mukana kehittämässä yhä puhtaampaa tekniikkaa maailman merille.

Laivat liikkeelle päästöttömällä polttokennojärjestelmällä
ABB ja Ballard Power Systems kehittävät yhteistyössä polttokennojärjestelmää  sähköisen merenkulun käyttöön. Yritysten yhteistyö keskittyy matkustajalaivojen polttokennojärjestelmien kehittämiseen. Ajatus on, että ratkaisu rakennetaan moduuliksi, joka on helppo asentaa laivaan.

Ballard on jo kehittänyt maalle asennettavia PEM (eli Proton Exchange Membrane Fuel Cell) -polttokennojärjestelmiä. PEM-polttokenno muuntaa vedyn kemiallisen energian sähköksi. Kun vety tuotetaan uusiutuvista raaka-aineista, koko energiaketju on puhdas.

Virgin Voyages -luksusristeilijöihin Azipod®-propulsiojärjestelmä ja ABB:n sähkövoimantuotanto
Sir Richard Bransonin uudet, vain aikuismatkustajille tarkoitetut Virgin Voyages -risteilijät on suunniteltu ympäristöä ajatellen. Karibian maisemissa kulkevissa laivoissa vältetään turhaa muovin ja kertakäyttötuotteiden käyttöä. Lisäksi laivojen sisustuksessa on käytetty kierrätysmateriaaleja. ABB toimittaa varustamon kolmeen risteilijään sähkövoimantuotanto- ja Azipod®-järjestelmät. 2 700 matkustajalle suunnittelut luksusristeilijät varustetaan voimantuotantoratkaisulla, joka sisältää generaattorit, sähkönjakelukojeistot, jakelumuuntajat ja kauko-ohjausjärjestelmän  Azipod®-yksikköjen ohjaamiseen komentosillalta. Laivueen ensimmäinen alus valmistuu vuonna 2020.

Kuva: © Virgin Voyages
Kuva: © Virgin Voyages

Etävalvontaa maailman merillä 24/7
Laivat merillä seilaamassa luotettavasti ja turvallisesti – siinä tehtävä, jota ABB Ability™ Collaborative Operations -keskus on toteuttanut vuoden ajan. Etävalvontakeskus seuraa satoja laivoja ympäri maailmaa 24/7. ABB:n asiantuntijat Norjassa, Singaporessa, Floridassa ja Helsingin Vuosaaressa ratkovat asiakkaiden tilanteita merillä laivojen ollessa liikkeessä. Kattavan datan avulla voidaan sekä selvittää vikoja yhdessä laivan henkilöstön kanssa että torjua ongelmia ennen kuin ne ehtivät syntyä. Automatisoinnin ansiosta laivojen huoltokäyntien määrää on pystytty vähentämään jopa 70 prosenttia.

Octopus analysoi futuristisen vesitaksin menoa
Genevejärvellä ja Pariisia halkovalla Seinejoella esitelty SeaBubbles-vesitaksi hämmästyttää futuristisella ulkomuodollaan. Äänettömästi ja päästöttömästi liikkuva alus hyödyntää ABB Ability™ Marine Advisory System OCTOPUS -ohjelmistoratkaisua. Ratkaisu auttaa alusten kehittäjiä keräämään ja analysoimaan dataa vesiliikenteen optimoimiseksi. SeaBubbles on koekäytössä. Sen liikkuminen perustuu katamaraaneista tuttuun tekniikkaan. Yhteen vesitaksiin mahtuu viisi ihmistä, ja parhaimmillaan se saavuttaa 15 solmun huippunopeuden.

Kohti autonomista merenkulkua
ABB:n ”Electric. Digital. Connected.” -strategian mukaan merenkulku kehittyy kohti sähköisiä akustoja, korkeaa automaatioastetta ja autonomiaa. Automaatio ja autonomia tarkoittavat sitä, että laivojen tekniikkaa pystytään valvomaan, huoltamaan ja korjaamaan yhä enemmän etävalvonnan kautta. Lisäksi paremman automaation avulla laivastojen kustannukset ja päästöt pienenevät ja turvallisuus paranee. ABB on perustajajäsenenä mukana myös vuonna 2016 toimintansa aloittaneessa One Sea -ekosysteemissä, jossa toimialojen globaalit johtajat  tiiviissä yhteistyössä edistävät itseohjautuvaa meriliikennettä. One Sea -ekosysteemillä on maailman ensimmäinen kaikille avoin testialue Jaakonmerellä Eurajoen edustalla.

Tavoitteena päästötön laiva vuonna 2025
ABB Marine & Ports -liiketoimintayksikkö on tehnyt yhteiskuntasitoumuksen merenkulun energiankulutuksen ja päästöjen minimoinnista. Sitoumuksen tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä ABB on luonut ja toteuttanut kilpailukykyisen teknologian täysin päästöttömään laivaan. ABB:n Marine & Ports -yksikkö kehittää sähköistys- ja automaatioratkaisuja meriteollisuuden tarpeisiin Helsingin Vuosaaressa ja Haminassa. Yhteiskuntasitoumus on pitkän aikavälin tahtotila tulevaisuuden Suomesta. Sitoumusten avulla halutaan edistää kestävää kehitystä. Marine & Ports -yksikkö on mukana myös Suomen meriteollisuuden Responsea – vastuullinen meriturvallisuus -verkostossa. Verkoston 14 jäsentä ovat jo tehneet yhteiskuntasitoumuksen. Yhteiskuntasitoumuksiin voi tutustua osoitteessa sitoumus2050.fi

Azipod®-propulsiojärjestelmällä varustetun laivan ajoa simulaattorilla
ABB Marine & Ports -liiketoimintayksikön koulutuksista vastaavan Marine Academyn koulutuksissa voidaan muun muassa simuloida Azipod®-järjestelmällä varustetun laivan ajoa ja verrata operointia perinteiseen potkurijärjestelmään. Kesällä 2017 avatussa ABB AbilityTM Customer Innovation Centerissä voidaan tukea asiakkaan polkua koko elinkaaren ajan.

ABB:n Azipod®-tekniikan ja Aker Arcticin DAS-laivakonseptin voimalla ennätysvauhtia Norjasta Etelä-Koreaan
Laivalla Norjan Hammerfestista Etelä-Koreaan 19 päivässä. Onko se mahdollista? Kyllä, kun laiva kulkee matkan pohjoista reittiä Koillisväylää pitkin ja laivaa ohjataan vaikeissa olosuhteissa perä edellä. ABB:n Azipod®-propulsiotekniikan avulla Christophe de Mergerie -tankkeri onnistui pitämään keskinopeuden 14 solmussa paikoin jopa metrin paksuisessa jäässä. 300 metriä pitkä ja 50 metriä leveä tankkeri on Sovcomflot-nimisen venäläisvarustamon ensimmäinen alus, joka on suunniteltu kulkemaan paksussa jäässä. Varustamolta on tulossa kaikkiaan 15 tämänkaltaista alusta, ja niiden tarkoitus on kuljettaa kaasua Venäjän arktisilta alueilta ympäri vuoden.

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp