Hiilestä irtautuminen teollisuudessa:   sähköiset voimansiirtoketjut johtavat muutosta

Hiilestä irtautuminen teollisuudessa: sähköiset voimansiirtoketjut johtavat muutosta

  • Tänään julkaistussa uudessa kannanotossaan ABB kertoo, kuinka kulkuneuvojen voimansiirtoketjujen sähköistäminen teollisuudessa, kuljetusalalla ja merenkulussa voi parantaa energiatehokkuutta huomattavasti
  • Ihmisten, tavaroiden ja raaka-aineiden kuljetuksen osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on tällä hetkellä lähes 30 %
  • Sähkömoottorien hyötysuhde voi olla parhaimmillaan yli 95 %, kun taas dieselmoottorit saavuttavat vain 45 prosentin hyötysuhteen optimaalisella kuorma-alueella

Ilmastonmuutoksen vaikutuksia on rajoitettava pikaisesti. Siksi ABB auttaa yrityksiä vauhdittamaan hiilestä irtautumista ja toimittaa sähköisen voimansiirron kokonaisratkaisuja useisiin teollisuudessa, kuljetusalalla ja merenkulussa käytettäviin kulkuneuvoihin. Useimmat ajoneuvot ja alukset ovat yhä dieselkäyttöisiä. Sähköistysratkaisut, jotka koostuvat moottoreista, vaihtosuuntaajista, ohjaimista ja energianvarastointijärjestelmistä, ovat kuitenkin kehittyneet nopeasti ja tarjoavat välittömiä hyötyjä.

ABB:llä on yli 130 vuoden kokemus sähköistyssovelluksista, niin junien, linja-autojen kuin esimerkiksi kaivosten kaltaisissa ankarissa olosuhteissa käytettävien ajoneuvojen sähköistyksestä. Siksi ABB voi erinomaisesti auttaa vähentämään dieselmoottoreiden käyttöä kaikissa käyttökohteissa kaikkialla maailmassa.

Uudessa kannanotossaan ABB kertoo sähköistyksen monista eduista. Niitä ovat esimerkiksi merkittävästi dieseljärjestelmiä parempi energiatehokkuus, pienemmät CO2-päästöt, alhaisemmat kokonaiskustannukset sekä vähäisempi melu ja tärinä. Täysin tai osittain sähköisillä ajoneuvoilla ja aluksilla saadaan merkittäviä energiansäästöjä ja tehokkuusetuja.

Esimerkiksi 24 tonnin kaivinkoneen CO2-päästöjä voidaan vähentää 48 tonnia vuodessa, kun sen dieselmoottori korvataan ABB:n sähköisellä voimansiirtoketjulla, jossa on akusto sekä erittäin tehokas sähkömoottori ja taajuusmuuttaja. Lisäksi teollisuusajoneuvojen polttoaineenkulutusta voidaan vähentää jopa 30 % jarrutusenergian talteenottojärjestelmällä.

Sähköajoneuvojen käyttökustannukset ovat keskimäärin peräti 60 % alhaisemmat kuin vastaavien dieselmoottorikäyttöisten ajoneuvojen. Tärkeimpiä syitä tälle ovat parempi teho, pienempi polttoaineenkulutus ja vähäisempi huollon tarve.

”Sähköistysteknologiaa selvästi tarvitaan teollisuudessa, kuljetusalalla ja merenkulussa käytettävissä kulkuneuvoissa, kun lainsäätäjät kaikkialla maailmassa asettavat yhä tiukempia päästötavoitteita”, sanoo ABB:n IEC LV Motors -divisioonan johtaja Stefan Floeck. Sähköistys on tärkeä osa mitä tahansa nollapäästöstrategiaa. Sähköistys alentaa kokonaiskustannuksia, mikä hyödyttää yrityksiä taloudellisesti.”

ABB:n Traction-divisioonan johtaja Edgar Keller jatkaa: ”ABB:n vahvasta sähköisten voimansiirtoketjujen asiantuntemuksesta on hyötyä sähköistettäessä teollisuuden ajoneuvoja, kuten kaivos- ja rakennusalalla käytettäviä kippiautoja ja kaivinkoneita. Sähköiset voimansiirrot on todettu erittäin toimiviksi myös rautatiekuljetuksissa; teknologia on pitkälle kehitettyä ja sen voi ottaa helposti ja tehokkaasti käyttöön useilla muilla aloilla, esimerkiksi rakennusalalla ja materiaalinkäsittelylaitteistoissa.”

Lue ABB:n kannanotosta lisää siitä, miten kulkuneuvojen voimansiirtoketjujen sähköistäminen teollisuudessa, kuljetusalalla ja merenkulussa voi huomattavasti parantaa energiatehokkuutta.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp