ABB Oy:lle palkinto yleisen sähköturvallisuuden hyväksi tehdystä työstä Suomessa

Sähkötarkastusyhdistys SÄTY ry on palkinnut ABB Oy:n pitkästä ja ansiokkaasta työstä sähköturvallisuuden kehittämisessä. Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen vastaanotti palkinnon 3.11.2022 yhdistyksen 25-vuotisjuhlaillallisella Tampereella.

Tilaisuudessa palkittiin sähköturvallisuutta edistäneitä tahoja. ABB sai ainoana yrityksenä palkinnon, joka tuli Yleisen sähköturvallisuuden hyväksi tehdystä työstä Suomessa.

Perusteluissa todettiin, että ABB on ollut kehittämässä yksiä maailman tunnetuimpia sähkölaitteistoja ja -komponentteja. Erityisesti ABB:n suojausratkaisut ovat maailmankuuluja ja parantaneet sähköturvallisuutta jo vuosikymmeniä. Yritys on myös edelläkävijä ja innovaattori monissa muissa sähköturvallisuutta parantavissa ratkaisuissaan.​ Lisäksi yritys osallistuu sähkötekniikan alan koulutuksen kehittämiseen kiitettävästi.​ ABB:n julkaisemat ohjeet ja käsikirjat ovat edelleen käytössä sähköalalla ja toimivat pohjana monien sähkölaitteistojen mitoittamiselle ja suunnittelulle.

”Sähkötarkastusyhdistys tekee tärkeää työtä suomalaisen sähköturvallisuuden hyväksi. Oli ilo vastaanottaa tämä tärkeä palkinto ABB Oy:n puolesta", Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen sanoi.

"Olemme pitkäjänteisesti kehittäneet sähköturvallisuutta jo yli vuosisadan ajan niin ratkaisuissamme kuin toimintatavoissamme. Suomen ABB:llä on vahva turvallisuuskulttuuri, joka on rakentunut laaja-alaisella kouluttautumisella ja henkilökuntamme sitoutumisella jatkuvaan parantamiseen kaikkien hyväksi."

  • Pekka Tiitinen vastaanotti ABB Oylle myönnetyn palkinnon yleisen sähköturvallisuuden hyväksi tehdystä pitkästä ja ansiokkaasta työstä Suomessa. Vasemmalla Sähkötarkastusyhdistys SÄTY ry:n varapuheenjohtaja ja RTL-Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Reijo Lintula, joka palkittiin merkittävästä yleisen sähköturvallisuuden ja Sähkötarkastusyhdistys Säty ry:n hyväksi tehdystä työstä.
  • Palkinnon luovutti Sähkötarkastusyhdistys SÄTY ry:n puheenjohtaja Juha Alhainen.
  • Tiitinen muistutti juhlapuheessaan, kuinka korkealla tasolla sähköturvallisuus on Suomessa ja miten standardeja ja määräyksiä pitää edelleen kehittää.
  • Sähkötarkastusyhdistys SÄTY ry:n puheenjohtaja Juha Alhainen piti juhlapuheen.

Suomi näyttää mallia sähköturvallisuudessa

Tiitinen totesi juhlapuheessaan, että sähköturvallisuus on korkealla tasolla Suomessa, ja ABB on tehnyt merkittävää työtä sähköturvallisuuden parantamiseksi.

"Suomessa esimerkiksi lapsisuoja on vakiona pistorasioissa, kun muualla Euroopassa se on esimerkiksi vain premium-tuotteissa. Suomessa on kehitetty myös kattovalaisinpistorasia, joka lisää huomattavasti turvallisuutta – muualla maailmassa ei ole katossa välttämättä edes sokeripalaa tai koukkua, joihin asentaa valaisin." 

Tiitinen totesi, että sähköverkon suojausteknologian kehittäminen on ABB:llä maailman huippua. "Saimme releillemme maasulkusuojauksen toiminnasta alan innovaatiopalkinnon muutamia vuotta sitten."

Pekka Tiitinen  painotti, että on tärkeää katsoa sähköturvallisuudessa tulevaisuuteen. "Toimitamme yhä enemmän laitteisiimme etävalvontadiagnostiikkaa, ja tulevaisuudessa tekoäly on enenevissä määrin diagnostiikassa asiantuntija-apuna. Standardeja ja määräyksiä pitää kehittää korkeammalle tasolle."

Sähkötarkastusyhdistys SÄTY ry on sähköturvallisuuslaissa säädettyjen valtuutettujen laitosten ja valtuutettujen tarkastajien yhteenliittymä, joita yhdistys edustaa suhteissa viranomaisiin, toisiin järjestöihin ja muihin ulkopuolisiin osapuoliin. Yhdistys on perustettu 21.5.1997 ja täytti keväällä 2022 25 vuotta, minkä johdosta 3.11.2022 juhlittiin yhdistyksen 25-vuotista taivalta ja palkittiin sähköturvallisuutta edistäneitä tahoja.

Linkit

Yhteydenotto

Liitteet

Jaa tämä artikkeli

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp