Az utólagos átalakítás garantálja a biztonságot és a hatékonyságot a belga energiaszolgáltató számára

  • Egy belga fenntartható energia-szolgáltató a kapcsolóberendezések felújításával járul hozzá a körforgásos gazdasághoz, csökkentve a teljes életút költséget (TCO)
  • Az elöregedett megszakítók cseréje a legújabb vákuumtechnológiát használó készülékre hatékonyabb és megbízhatóbb energiaellátást biztosít
  • Biztonságosabb és jövőbiztosabb erőműveket garantál

Egy vezető belga energiaszolgáltató az ABB Electrification Service utólagos átalakítási („Retrofit”) megoldásával biztosítja és hosszabbítja meg öt kogenerációs erőművében (CHP) a kapcsolóberendezések biztonságos üzemidejét.

Az energiaellátás és -menedzsment, mobilitási megoldások, napelem-telepítés és energiatárolók, valamint eszközalapú energiaszolgáltatások területére szakosodott ENGIE modernizálni kívánta elektromos infrastruktúráját oly módon, hogy meglévő nagy karbon- és anyaglábnyomú berendezéseiből, például kapcsolóberendezések fémszekrényeiből, lemezeiből, gyűjtősíneiből a lehető legtöbb értéket nyerje ki.

Az ABB OneFit Retrofill Solution keretében a hagyományos és elöregedett megszakítókat a legmodernebb VD4G vákuummegszakítókra cserélték. A korszerűsítéssel az ENGIE működés szempontjából kritikus eszközei, például a generátorok és transzformátorok megóvhatók az esetleges rövidzárlatoktól a hibahelyek ezredmásodperceken belüli izolációjával, elkerülve a súlyos károkat és a hosszas üzemleállásokat.

Nico Verroken, az ENGIE technológiai menedzsere így nyilatkozott: „Az ENGIE célja olyan hatékony és fenntartható energetikai megoldások biztosítása, amelyek segítik ügyfeleinket a zéró szén-dioxid-kibocsátásra való átállásban. Innovatív hő- és áramtermelő erőműveink a villamosenergia-termelés során keletkező hulladékhőt hasznosítják és a helyi infrastruktúra számára hasznosítható energiává alakítják át, folyamatos és biztonságos működésük tehát elengedhetetlen. Az ABB által megvalósított utólagos átalakítás nemcsak kis karbonlábnyomú megoldást kínált számunkra, de a hosszú távon is garantáltan megbízható és biztonságos energiaellátás mellett minimálisra csökkentette az ellátási zavarokat is.”

A OneFit utólagos átalakítási szolgáltatás további előnye, hogy a korszerűsítés szakaszosan és lépcsőzetesen mehet végbe, ezáltal nemcsak a beruházási kiadások optimalizálhatók, hanem a munka rövid termelési szünetekben és a normál tervezett karbantartási állásidőn belül is elvégezhető.

Ben Verboven, az ABB Electrification Service értékesítési mérnöke hozzátette: „Műszaki szakértelmünk és az ENGIE-vel való szoros és átlátható együttműködés eredményeképp a vállalat szempontjából a leginkább testre szabott és költséghatékony megoldást dolgoztuk ki. Az üzemeltető személyzet számára a legmagasabb biztonsági színvonalat mind az öt telephelyen a kapcsolóberendezésen belüli extra megszakító tokozat és a zárt ajtós működési mód garantálja, amely minimalizálja a villamos balesetek.”

Az adapter készletből és standard kocsipályából álló OneFit plug-in technológia lehetővé teszi a modern megszakítók és kapcsolóberendezés-részek egyszerű és biztonságos csatlakoztatását a meglévő cellák széles skálájához, beleértve más gyártók paneljeit is.

Az ABB Electrification Service legújabb modernizációs programja az ENGIE számára kézzelfogható példa arra, hogy az eszközök élettartamának meghosszabbítását és a berendezések üzemeltetési költségeinek csökkentését célzó körforgásos megközelítés rövid és hosszú távú előnyökkel jár, miközben segíti az üzemeltetési mutatók javítását, a beruházások optimalizálását és a fenntartható hatékonyság új szintjének elérését.

Az ABB Electrification üzletága: A világ biztonságos, intelligens és fenntartható módon történő villamosításának céljával az ABB Electrification a forrástól a konnektorig az áramelosztás és -vezérlés globális technológiai vezetője. Ahogy a világ villamosenergia-igénye növekszik, több mint 50 000 alkalmazottunk 100 országban működik együtt ügyfeleinkkel és partnereinkkel, hogy átalakítsák az emberek kapcsolattartási, életviteli és munkavégzési szokásait. Olyan innovatív termékeket, megoldásokat és digitális technológiákat fejlesztünk, amelyek minden ágazatban lehetővé teszik az energiahatékonyságot és egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom kialakulását. A globális lépték és a helyi szakértelem alkalmazásával alakítjuk és támogatjuk a globális trendeket, kiválóságot biztosítunk ügyfeleink számára, és fenntartható jövőt a társadalom részére. go.abb/electrification

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, termékeivel és megoldásaival elősegíti egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB közel 105 000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett.

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: abb_magyarorszag

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp