Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

  • Az olaszországi gyártóüzem bevezeti a Net Zero programot
  •  A kibocsátáscsökkentést megújuló energiával, innovatív smart hálózattal és fotovoltaikus panelekkel érték el
  • Az épületfelügyeleti rendszer a maximális hatékonyság érdekében felügyeli és szabályozza az energiafogyasztást

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét.

Az ABB Electrification üzletág Smart Buildings üzemében több mint 350 ember dolgozik, akik évente több mint 16 millió készüléket gyártanak. A Santa Palomba-i üzem által vásárolt összes villamos energia 2019 óta megújuló forrásból származik. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elkötelezettségének előmozdítása érdekében az üzem együttműködésre lépett egyik logisztikai partnerrel, a Laziale Distribuzione-val. Az együttműködés célja egy innovatív smart hálózati projekt megvalósítása volt. Az ABB telephelye melletti raktárépületekre telepített több mint 3000 fotovoltaikus panel immáron 1,52 MW csúcsteljesítményt biztosít. A közös klímavédelmi fellépés jegyében a parkoló területén is telepítettek fotovoltaikus napelemeket, amelyek 17 elektromos töltőállomást látnak el a cég elektromos és plug-in hibrid autóinak elektromos töltéséhez.

Az energiafogyasztás nyomon követése és optimalizálása érdekében az ABB Ability™ épületfelügyeleti szoftvermegoldását telepítették, amely valós időben figyeli az energiafogyasztást, és lehetővé teszi, hogy az üzem csapata akár a helyszínen, akár távolról gyűjtsön adatokat elemzés céljára. Továbbá a rendszer segít az üzemnek a fogyasztás hatékonyságának kezelésében a leginkább energiaigényes rendszereknél, így például a légkondicionálás, a sűrített levegőrendszer, a légbefúvás és a már 100 százalékban LED-es világítás esetében. A Santa Palomba-i üzem 2025-re tervezi, hogy kazánjait nagy hatékonyságú hőszivattyúkra cseréli.

„A fosszilis tüzelőanyagokról való átállás azt jelenti, hogy több megújuló energiaforrást integrálunk az energiaellátásunkba az elektrifikáció fokozásával párhuzamosan" – mondta Mike Mustapha, az ABB Electrification üzletág Smart Buildings divíziójának vezetője. „Amikor az életünknek és munkánknak helyszínéül szolgáló épületek és városok energiaellátásáról van szó, sokkal több elektromos áramra lesz szükség. A Santa Palomba-i üzemünk követi a 'Mission to Zero' programunk elveit. Ez egy folytonos tevékenység, amely bizonyítja azon elkötelezettségünket, hogy mindannyiunk számára fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövőt tegyünk lehetővé. Nap mint nap világszerte támogatjuk ügyfeleinket abban, hogy optimalizálják, elektrifikálják és dekarbonizálják működésüket.”

Az ABB Mission to Zero™ programja támogatja a vállalatcsoport azon kötelezettségvállalását, hogy 2030-ig 80 százalékkal, 2050-ig pedig 100 százalékkal csökkentse a CO2-kibocsátását (a 2019-es bázishoz képest). A helyi teamek által irányított telephelyek és üzemek az ABB innovatív technológiáinak és harmadik fél integrációjának felhasználásával az energiatermelés, -kezelés és -tárolás révén a hatékonyság javítására összpontosítanak. A Mission to Zero programról itt áll rendelkezésre bővebb tájékoztatás: https://global.abb/topic/mission-to-zero/en.

Az ABB technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását segíti elő. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését. A kiválóságáról több mint 140 éve jól ismert ABB közel 105 000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett.www.abb.com

Az ABB Energetika üzletága globális technológiai vezető szerepet játszik, termékei és megoldásai a villamos energia hatékony és megbízható felhasználását teszik lehetővé az energiaforrástól a fogyasztói felhasználás helyéig. A 100 országban több mint 50 000 munkatárssal rendelkező üzletág az ügyfeleinkkel és partnereinkkel együttműködve a világ legnagyobb kihívásainak megoldásán dolgozik az villamosenergia-elosztás és ­gazdálkodás területén. Segítünk a vállalkozásoknak, az iparnak és a fogyasztóknak, hogy hatékonyan és megbízhatóan működtessék létesítményeiket és otthonaikat. Az energetikai átállás felgyorsulásával biztonságos, intelligens és fenntartható módon villamosítjuk a világot. go.abb/electrification

 Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: abb_magyarorszag

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp