Az ABB a Siemens Kínában működő Wiring Accessories részlegének felvásárlásával bővíti energetikai portfólióját

Az ABB a Siemens Kínában működő Wiring Accessories részlegének felvásárlásával bővíti energetikai portfólióját

  • A tranzakció tovább növeli az ABB vezető pozícióját a kapcsoló szerelvények piacán
  • Az ABB kiterjedt forgalmazói hálózathoz enged hozzáférést, ami támogatja a cégcsoport üzleti növekedését

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében.

Az ABB által megvásárolt termékkínálat kábelezési szerelvényeket, okosotthon rendszereket, intelligens ajtózárakat és egyéb otthoni perifériás automatizálási termékeket tartalmaz, amelyek egy licencszerződés értelmében továbbra is a Siemens márkanév alatt kerülnek majd forgalomba.

Az akvizíciónak köszönhetően az ABB 230 kínai városra kiterjedő, széleskörű értékesítési hálózathoz is hozzáférhet, míg a regionális értékesítési, gyártási és menedzsment csapatok szaktudása tovább szélesíti az ABB iparági know-how-ját és szakértelmét. A Siemens kínai szerelvény részlege 2023-ban több mint 150 millió dollár bevételt termelt, és több mint 350 alkalmazottat foglalkoztat. A részleg felvásárlása növeli az ABB árrését. A tranzakció várhatóan a következő tizenkét hónapban lezárul. A felek az akvizíció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

„Ez az akvizíció tükrözi stratégiai céljainkat és a Kínában tervezett üzleti növekedésünk iránti elkötelezettségünket” - nyilatkozta Mike Mustapha, az ABB Energetika üzletágához tartozó Smart Buildings divíziójának vezetője. „Az új piaci csatornának és a kibővített kínálatnak köszönhetően az ABB épületautomatizálási és villamosenergia-elosztási megoldásainak teljes skáláját tudjuk kínálni, gazdagítva az ügyfelek biztonságos és megbízható intelligens épülettechnológiával kapcsolatos választási lehetőségeit.”

Az ABB technológiai vezető szerepet tölt be az energetika és az automatizálás területén, egy fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő kialakítását segíti elő. A vállalat megoldásai a mérnöki szaktudás és a szoftverek összekapcsolásával optimalizálják a berendezések gyártását, mozgatását, energiaellátását és működtetését. A kiválóságáról több mint 140 éve jól ismert ABB közel 105 000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk előmozdítása mellett.www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: abb_magyarorszag

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp