Az ABB Kft. 2015-ben indította el immár negyedik éve töretlenül sikeres női mentorprogramját

Az öt hónapos program a műszaki területeken tanuló női egyetemi és főiskolai hallgatókat célozza meg, hogy erősítse a nők részvételét, és növelje a munkavállalási kedvüket a műszaki területeken.

A mentorprogram célja az, hogy a résztvevő női hallgatók már a tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég felépítésével, működésével, termékeivel és szolgáltatásaival. A hallgatók dedikált mentorokat kapnak a cég szakemberei személyében, akikkel rendszeres konzultációkon találkoznak havonta egyszer, emellett öt alkalommal az ABB által szervezett közös, interaktív csoportos programokon vesznek részt.

Az ABB 2019. évi női mentorprogramjának résztvevő hallgatói
Az ABB 2019. évi női mentorprogramjának résztvevő hallgatói

A 2019. év mentoráltjai az első közös találkozás alkalmával megismerkedtek ABB-s mentoraikkal és a cég ügyvezetőjével. A későbbi találkozókon az ABB női vezetői kötetlen beszélgetés során mesélték el jelenlegi pozíciójukhoz vezető karrierútjukat. A vállalat különböző területein (robotika, ipari automatizálás, digitalizáció, motorok és hajtások) eltérő munkakörökben dolgozó (értékesítő, értékesítés támogató mérnök, szervizmérnök, projektmérnök és projektvezető) kollégák mutatták be mérnöki pályafutásukat és válaszoltak a mentoráltak kérdéseire. Ezt követően az ABB fóti szervizműhelyébe és raktárába látogattak el, ahol megismerkedhettek és kipróbálhatták az ABB különböző ipari robotjait. A program befejezéseként a mentoráltak egy HR által tartott tanácsadáson vettek részt, melyen segítséget kaptak állásinterjúra való felkészüléshez, önéletrajz készítéshez, valamint megismerkedtek a LinkedIn felületével is.

A visszajelzések alapján a hallgatók tanulságosnak találták, hogy beleláthattak egy multinacionális cég munkájába és működésébe, valamint abba, hogy milyen lehetőségek állnak előttük a mérnöki területeken. A program sikerességét mutatja az is, hogy minden évben egyre nagyobb az érdeklődés a mentorprogram iránt, valamint, hogy egyetemi tanulmányaik mellett többen is gyakornokként kezdenek el dolgozni a cégnél. A program kezdete óta már három női hallgató is csatlakozott főállásban az ABB mérnöki csapatához.

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp