Az #EVMoji tervpályázat győztesét az Elektromos Járművek Világnapján jelentették be

A világ első elektromosjármű-emoji megalkotására szóló kezdeményezésre (#EVMoji challenge) a világ minden szegletéből érkeztek pályázatok

  • Az elektromosjármű-tulajdonosok következő generációja élt a pályázat kínálta lehetőséggel, a nagyszámú pályázó életkora 6 és 16 év között változott
  • A nyertes tervpályázatot a Unicode-hoz, az emoji létrehozását hivatalosan irányító konzorciumhoz kell benyújtani
  • A 2021. szeptember 9-i Elektromos Járművek Világnapján, a két alapító, az ABB és a Green.TV azzal a kéréssel fordul az Unicode konzorciumhoz, hogy ismerje el azt az igényt: szükség van egy elektromosjármű-emojira.
Feltöltve! Az #EVMoji tervpályázat győztesét az Elektromos Járművek Világnapján jelentették be
Feltöltve! Az #EVMoji tervpályázat győztesét az Elektromos Járművek Világnapján jelentették be

A két vállalat által indított, “EVmoji” megalkotására szóló tervpályázatra a 6 és 16 év közötti fiatalok a világ miden szegletéből küldtek be alkotásokat. Az Elektromos Járművek Világnapján, a Közép-Európában élő, 11 éves Lucía pályaművét nyilvánítottuk győztesnek.

Lucía nyertes pályázatát most elküldjük az Unicode konzorciumnak, amelyet arra kérünk, hogy Lucía tervét is vegyék figyelembe a hivatalos EV emoji kialakításában.

Most, hogy az előrejelzések szerint a világszerte regisztrált elektromos járművek száma a mai közel 10 millióról 2030-ra 145 millióra1 növekszik, az Elektromos Járművek Világnapja és az EVmoji pályázati felhívás segített felkelteni az elektromosjármű-vezetők következő generációjának figyelmét, és rávilágítani arra, hogy szükség van egy világszerte elismert elektromosjármű-emoji megalkotására.

Lucía, a tervpályázat nyertese így nyilatkozott: „Szeretném, ha az első autóm elektromos lenne, mert tudom, hogy ezek a járművek környezetkímélőbbek. Nagy örömmel vettem részt a tervpályázaton, és boldog vagyok, hogy segíthetek megalkotni az első elektromosjármű-emojit!”

Az EVmoji tervpályázat zsűri tagjai a következők voltak: Ade Thomas, a Green.TV Media alapítója, Frank Muehlon, az ABB E-Mobilitás Divízió vezetője és Simona de Silvestro, az IndyCar bajnokságban és az ABB Formula-E világbajnokságban versenyző pilóta.

„A világ számos részéről beküldött, a gyerekek alkotókedvét és kezdeményezőkészségét bizonyító több száz ötletes terv közül a zsűri Lucía pályázatát találta a legjobbnak,” – mondta Ade Thomas. „A pályázata jó érzékről, tehetségről, kreativitásról árulkodik, és az alkotás még az emoji kis mérete ellenére is egyértelműen és hatásosan jelképezi az “elektromos járművet”. Az ABB-vel együtt a győztes tervet megfontolásra elküldjük az Unicode konzorciumnak.”

Frank Muehlon ezekkel a szavakkal egészítette Ade nyilatkozatát: „Nagyon örülünk az EVmoji tervpályázat és az Elektromos Járművek Világnapja kezdeményezés rendkívül kedvező fogadtatásának. Mindkét kezdeményezés kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a különböző korú emberek több információt ismerhessenek meg az elektromos hajtású járművekről, illetve felkeltsük az érdeklődésüket az e-járművekkel kapcsolatos fejlesztések iránt. A tervpályázatra érkezett műveket nézve bizton állíthatom, hogy a jövő az elektromos hajtásé lesz.”

Az Elektromos Járművek Világnapjával kapcsolatos bővebb információk ezen a linken olvashatók: www.worldevday.org

¹ https://www.iea.org/reports/global-ev-outlook-2021/introduction#abstract

Green.TV: A Green.TV a fenntarthatóság ügye mellett elkötelezett médiavállalat, amely a fenntarthatóságot támogató kampányokra, tartalmakra és csatornákra fókuszálva hirdeti, népszerűsíti a fenntartható munkavégzésre és életmódra történő átállást. www.green.tv

A Green.TV Media hozta létre az Elektromos Járművek Világnapját, az elektromos járművekkel foglalkozó csúcstalálkozót, az EV Summit-ot (2021. szeptember 1-2.), a dekarbonizációs csúcstalálkozót (Decarbonisation Summit; 2021. november 9-10.), valamint az elektromos kerékpárokkal foglalkozó fórumot, az Ebike Summit-ot. Az általa fenntartott ElectricDrives Facebook-csatorna a legnagyobb, nem a gépjárműiparhoz köthető, e-mobilitással foglalkozó csatornának számít. A csatornának több mint 250 000 követője van. https://www.green.tv

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105 000 munkatársa garantálja. www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp