JAGUAR I-PACE eTROPHY-SERIE

HELEMAAL OPGELADEN MET HET NIEUWE ABB-PARTNERSCHAP

  •  Jaguar I-PACE eTROPHY kondigt aan dat ABB officieel laadpartner is geworden
  • ABB zal op maat gemaakte, compacte Terra-snelladers leveren voor de serie
  • De eTROPHY-serie komt uit in december 2018 als belangrijkste ondersteunende serie voor het ABB FIA formule E-kampioenschap gedurende tien races in het komende seizoen
ABB wordt officiële laadpartner voor de Jaguar I-PACE eTROPHY-serie, 's werelds eerste 
geheel elektrische op productiemodellen gebaseerde raceserie
ABB wordt officiële laadpartner voor de Jaguar I-PACE eTROPHY-serie, 's werelds eerste geheel elektrische op productiemodellen gebaseerde raceserie

Silverstone Circuit, VK, 27 september 2018: Jaguar I-PACE eTROPHY heeft een overeenkomst met baanbrekend technologieleider ABB om te dienen als officiële laadpartner voor de nieuwe Jaguar I-PACE eTROPHY-serie bekendgemaakt.

Als onderdeel van dit partnerschap zal ABB op maat gemaakte, compacte snelladers leveren voor elk van de deelnemende teams in deze nieuwe elektrische raceserie. De Terra DC-snelladers zijn speciaal ontworpen voor de serie en zijn in staat om de Jaguar I-PACE eTROPHY-raceauto's snel te laden in de korte onderbrekingen tussen trainen, kwalificatie en race. Door het compacte design kunnen de laders ook gemakkelijk worden meevervoerd naar de 10 ronden serie, waardoor de vracht beperkt blijft. Het partnerschap is gebaseerd op de rol van ABB als titelsponsor van het ABB FIA formule E-kampioenschap en vormt een uitbreiding van de toewijding van het bedrijf voor de ondersteuning en uitbreiding van de toekomst van e-mobiliteit.

De raceteams in de Jaguar I-Pace eTROPHY-serie zullen hun auto’s snel laden met de op maat gemaakte 
Terra DC-snelladers van ABB.
De raceteams in de Jaguar I-Pace eTROPHY-serie zullen hun auto’s snel laden met de op maat gemaakte Terra DC-snelladers van ABB.

De Jaguar I-PACE eTROPHY-serie is 's werelds eerste geheel elektrische op productiemodellen gebaseerde raceserie. Deze zal tijdens dezelfde weekenden en op dezelfde stratencircuits plaatsvinden als het ABB FIA formule E-kampioenschap. De serie, waarin uitsluitend tot wel 20 Jaguar I-PACE eTROPHY-raceauto's zullen rijden, zal deelnemende teams de kans geven hun racetalent en prestaties te tonen terwijl ze op het wereldtoneel strijden in de emissieloze motorsport.

Marion Barnaby, Jaguar I-PACE eTROPHY Championship-manager zei: “Met het snel naderende eerste seizoen van de Jaguar I-PACE eTROPHY is het ons een bijzonder grote eer om ABB aan te kondigen als onze officiële laadpartner voor dit kampioenschap. ABB is in staat de serie te verrijken met innovatieve en superieure technologie, hetgeen zeker op waarde zal worden geschat terwijl wij geschiedenis schrijven met ‘s werelds eerste geheel elektrische op productie-auto's gebaseerde serie.”

Tarak Mehta, voorzitter van de afdeling Elektrification Products van ABB, zei: “Bij ABB zijn we er trots op de markt te leiden en pioniers in e-mobiliteit te ondersteunen. De samenwerking met Jaguar I-PACE eTROPHY verruimt onze positie op de eerste rijen van de nieuwste elektrificatie- en digitale technologieën. Onze compacte vooraanstaande laadoplossingen - inclusief de baanbrekende Terra HP, die een auto in een paar minuten kan laden - helpen de boeiende toekomst van e-mobiliteit verder vooruit.”

De baanbrekende Terra HP-snellader van ABB is in staat om een standaard elektrisch voertuig te voorzien van een bereik van 200 km in slechts acht minuten, ongeveer net zo lang als het duurt om een auto vol te tanken bij een traditioneel tankstation.

Als wereldleider op het gebied van elektrische infrastructuren voor voertuigen biedt ABB de volledige reeks laadoplossingen voor elektrische auto’s, elektrische en hybride bussen evenals elektrificatie-oplossingen voor schepen en treinen. ABB heeft de EV-laadmarkt in 2010 betreden, en heeft vandaag een wereldwijde basis van 8.000 geïnstalleerde ABB DC-laders, inclusief grootvermogenladers tot 350 kW, geïnstalleerd in 68 landen, meer laders dan enige andere fabrikant.

Fortune Magazine heeft ABB onlangs gewaardeerd als nummer 8 op de lijst van bedrijven die “de wereld veranderen” door de vooruitgang die het heeft gebracht in e-mobiliteit en het laden van elektrische voertuigen (EV).Bezoek voor meer informatie: www.jaguar.com/electrification/i-pace-e-trophy

JAGUAR I-PACE eTROPHY

Na de eerste topklasse-fabrikant te zijn die zich in 2016 bij het ABB FIA formule E-kampioenschap voegde, heeft Jaguar nu 's werelds eerste raceserie opgezet voor productie-auto’s op accu’s - de Jaguar I-PACE eTROPHY. Dit geschiedschrijvende kampioenschap is de officiële ondersteunende race voor het ABB FIA E-kampioenschap, met tot 20 auto's die vanaf seizoen vijf van start gaan. De serie ondersteunt de lancering van de Jaguar I-PACE, Jaguars eerste elektrische accuvoertuig, en versterkt Jaguar Land Rovers toekomstige elektrificatiestrategie, de toewijding aan elektrisch straatracen en de missie “Racen om te vernieuwen”. Kampioenschappartners omvatten de officiële bandenleverancier Michelin, technisch partner Sabelt en officieel kledingleverancier One All Sports.

OVER ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een vooruitstrevende technologie-leider op het gebied van stroomnetwerken, elektrificatieproducten, industriële automatisering en robotica en beweging. Het bedrijf bedient nutsbedrijven, transport en infrastructuur wereldwijd. ABB, reeds 130 jaar actief als innovator, definieert de toekomst van industriële digitalisatie met twee duidelijke waardevoorstellen: het leveren van elektriciteit van elke krachtcentrale naar elke stekker en het automatiseren van industrietakken van de natuurlijke bron tot aan het afgewerkte product. Als titelsponsor van de ABB formule E, de volledig elektrische internationale motorsportklasse van de FIA, verlegt ABB de grenzen van e-mobiliteit en draagt zo bij aan een duurzame toekomst. ABB opereert in meer dan 100 landen met meer dan 147.000 werknemers. www.abb.com

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp