ABB leder an med klimasmarte teknologier på COP24

Teknologi er nøkkelen til å drive verden uten å forbruke jorden. Det er ABBs hovedbudskap på klimakonferansen COP24 i Katowice i Polen 2.-14. desember.

Klimatoppmøtet samler verdens ledere for å beslutte tiltak for å nå klimamålene. På årets konferanse vil ABB oppmuntre til tidlig og rask bruk av rene teknologier som kutter energiforbruk, og dele ekspertise og ideer om teknologier som trengs for å takle global oppvarming.

ABBs delegasjon, ledet av selskapets administrerende direktør i Polen Pawel Lojszczyk, vil argumentere for at verden kan komme langt i å nå klimamålet i Parisavtalen fra COP21 i 2015 ved oppgradering av aldrende infrastruktur og implementering av eksisterende teknologier.

- Vi har allerede mange av teknologiene for det grønne skiftet, forbedret industriell effektivitet og produktivitet samt bærekraftige byer og transportsystemer, sier Lojszczyk. – Om vi prioriterte å ta i bruk disse teknologiene ville vi være langt nærmere Paris-målet om å begrense global oppvarming med under to grader C.

Kutter globalt energiforbruk med 10 prosent

Den største lavthengende frukten er å bytte ut ineffektive, elektriske motorer med nye, hvor hastigheten kan reguleres etter aktuelt behov. Dersom dette ble gjort med de 300 millionene motorer i drift globalt, kan verdens totale energiforbruk reduseres med ti prosent. For å sette det i perspektiv, tilsvarer det kraften fra nærmere 300 atomkraftverk. I de fleste tilfeller ville nye motorer være tilbakebetalt innen rimelig tid gjennom lavere strømregning.

Et annet nøkkelområde ABB trekker frem under klimakonferansen, er elektrisk transport, hvor selskapet har vært banebrytende innen jernbane og marine og i nyere tid som verdens ledende leverandør av elbillading, med over 8000 hurtigladere i 69 land, hvorav nærmere 1000 i Norge. Til elbusser har ABB blant annet utviklet klattlading med høy effekt via automatisk taktilkobling. Med typisk ladetid på 3-6 minutter kan systemet enkelt integreres i eksisterende bussruter ved å installere ladere på stoppesteder, endestopp og bussterminaler.

  • ABBs polske del spiller en viktig rolle i utvikling og produksjon av konsernets banebrytende teknologi. Polen huser en av ABBs syv forskningssentre. Av selskapets 8000 medarbeidere i landet jobber 2900 i ulike produksjonsanlegg. ABB-utstyr er installert overalt i landets kraftbransje, inkludert transmisjon av strøm, alle viktige kraftverk og jernbaneinfrastruktur.

ABB har spilt en aktiv rolle på klimatoppmøtene siden 2015, hvor Parisavtalen ble signert. Over halvparten av selskapets globale omsetning kommer fra teknologier som adresserer årsakene til klimaendringer. Målet er at dette skal øke til 60 prosent i 2020. Selskapet har forpliktet seg til å bekjempe klimaendringer og miljøpåvirkning fra egen drift med et mål om å redusere utslippene med 40 prosent i 2020 sammenlignet med 2013.

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp