ABB gjør fritt fall tryggere

Verdens største frittfallsimulator er drevet og overvåket med ABB-teknologi.

Et rush av adrenalin og en strøm av energi. Høy puls, raskt åndedrett og oksygen som strømmer gjennom musklene. Det er noe av det du utsettes for under et fritt fall fra 4 500 meter.

Ved Aero Gravity i Milano kan du oppleve dette, om enn bare noen få meter over bakken og uten at du trenger fallskjerm. Her ligger verdens største frittfallsimulator, hvor du kan stupe, tumler rundt og drive akrobatikk i et 25 meter høyt og 5 meter bredt gjennomsiktig rør.

370 km/t

Sentralt i brukeropplevelsen står teknologi fra ABB. Seks enorme vifter sørger for at adrenalin-junkien i deg får en opplevelse som tilsvarer fritt fall fra et fly. ABBs frekvensomformere regulerer hastigheten på vindturbinene, mens digitalteknologien ABB Ability™ overvåker at det hele skjer på en sikker måte.

Hvert år prøver mer enn 55 000 mennesker simulatoren. Noen er erfarne fallskjermhoppere, men her er også familier som er ute for å feire en fødselsdag og firmaer som driver team-bygging. Senteret er åpent 14 timer daglig, og de lange driftsperiodene med konstant behov for hastighetsregulering krever det høyeste nivå av sikkerhet. Å hindre tekniske feil og driftsstans har høyeste prioritet.

Seks 400 kilowatt-vifter skaper oppdriften i simulatoren. Disse drives hver for seg av motorer og frekvensomformere fra ABB. Operatøren styrer luftstrømmen i simulatoren ved hjelp av en joystick, og kan ved behov endre lufthastigheten fra 120 til 370 kilometer i timen og ned igjen i løpet av sekunder.

Sikkerhetskritiske løsninger

For å møte de høyeste sikkerhetsstandardene overvåkes spenningsregulatorene i Aero Gravity med skybaserte ABB Ability™. Dette overvåker kontinuerlig statusen til regulatorene og samler nøkkelinformasjon. Denne informasjonen analyseres av ABB-servere som identifiserer områder som kan kreve ekstra oppmerksomhet. ABB-teknikere kan diagnostisere og analysere potensielle problemer gjennom avanserte elektroniske verktøy.

For direktør Sandro Andreotti ved Aero Gravity, er ABB-teknologi synonymt med sikkerhet og pålitelighet. Hans far stolte på ABB-produkter da han som ingeniør utviklet sikkerhetskritiske løsninger for jern- og stålverk.

– Jeg har hørt om ABB siden jeg var 12 år, sier Andreotti. – Basert på alle produktene som ble brukt av min far, vet jeg av erfaring at ABB er en garantist for den sikkerhet og pålitelighet vi trenger.

Aero Gravity bruker også ABBs reservedelstjenester for å sikre at deler er tilgjengelig, og å minimere skadevirkningene ved en potensiell driftsstans.

– Så langt har alt fungert perfekt, og vi har ikke registrert noen store feil, sier Andreotti. – Tjenesten samler verdifull informasjon som gjør det mulig for oss å iverksette forebyggende tiltak. Dette reduserer termisk slitasje på utstyret og forbedrer maskinens levetid og effektivitet. Samtidig bidrar det til å opprettholde en behagelig temperatur i simulatoren.

Her kan du se en video fra verdens største frittfallsimulator.

Som et ledende teknologiselskap innen industriell digitalisering, leverer ABB også regulatorer og digital overvåkingsteknologi til Europas mest spennende tivoliattraksjon i 2018, «Loke Gyro Swing» på Liseberg fornøyelsespark i Göteborg i Sverige.

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp