Bærekraftig turisme med ABB-teknologi

ABBs innovative teknologier hjelper mennesker å utforske verden på en mer miljøvennlig måte

Internasjonal turisme er ventet å nå 1,8 milliarder reisende hvert år innen 2030. Dette tilsvarer en økning på rundt 29 prosent hvis man sammenligner med 2018 ifølge World Tourism Organization, FNs organ ansvarlig for promotering av bærekraftig, ansvarsfull og tilgjengelig turisme.

ABB er en leder i utviklingen av bærekraftig teknologi. Her følger en liten oppsummering av noen av prosjektene ABB har bidratt til innen turistnæringen:

ABB er en av de ledende leverandørene av hurtigladeløsninger for elektriske kjøretøy med mer enn 11 000 DC hurtigladere solgt i 76 land, over 800 av disse finner du i Norge. Eksempelvis har IONITY, som jobber for å etablere et hurtigladenettverk med rundt 400 ladestasjoner i 24 europeiske land, har valgt ABB som sin teknologipartner. Sammen er målet å gjøre miljøvennlige bilferier gjennom Europa en realitet med ABBs avanserte hurtigladere som nå kan lade opptil 200km på bare åtte minutter.

ABB leverer også sine Terra HP hurtigladere i USA. ABB-ladere brukes av EVgo, som en del av det største offentlige hurtigladenettverket i landet, og Electrify America, et prosjekt som planlegger å etablere hundrevis av ladestasjoner i og rundt 17 storbyer samt langs flere motorveistrekninger.

Stillhet til sjøs gjennom elektrifisering

Også innen marin transport er ABB teknologi i bruk over hele verden. Et av de mest ikoniske sjøbaserte prosjektene finner vi her til lands, hvor ABB gir kraft til den futuristiske hybridfergen som går mellom Flåm og Gudvangen på Vestlandet. Over en distanse på 32 kilometer frakter fergen 400 passasjerer, og når den flotteste utsikten kommer bytter fergen over til helelektrisk drift slik at man kan nyte omgivelsene i stillhet. Fjorden står på UNESCOs Verdensarvliste fordi den fortsatt er mer eller mindre uberørt av mennesker.

Fra og med september vil besøkende i Niagara fossene kunne oppleve en av de mest ikoniske amerikanske landemerkene. To nye Maid of the Mist passasjerferger vil drives utelukkende av høykapasitetsbatterier, noe som gjør dem til de første helelektriske fartøyene bygd i USA. Disse fergene vil frakte rundt 1,6 millioner årlig til fossefallene.

I tillegg til dette kjører ForSea sine to ferger mellom Helsingør i Danmark og Helsingborg i Sverige utslippsfritt på ABB teknologi. Fergene er for øyeblikket verdens største helelektriske ferger, noe som sparer store mengder drivstoff. Årlig frakter de 7,4 millioner passasjerer og 1,9 millioner kjøretøy.

Energisparing, også til lands

Et annet, og viktig, aspekt for bærekraftig turisme er å utvikle teknologi for effektiv energisparing, ikke bare for transport. ABB omformere og høyeffektive motorer reduserer strømforbruket for InterContinental Hotel Madrid med 40 prosent, noe som tilsvarer 445 000 kWh i året, nok til å koke to millioner kjeler med vann.

Europas høyest rangerte fornøyelsesparkattraksjon, Lisebergs Loke Gyro Swing, konserverer energi ved hjelp av moderne regenererende omformere fra ABB. Når pendelen på karusellen bremses ned, henter omformerne energien som genereres og mater den tilbake inn strømnettet. Hver tur med karusellen skaper 1,4 kWh med energi.

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp