Mer kraft på mindre plass: ABB løser Jaguar I-PACE eTROPHY-seriens ladedilemma

I det en ny sesong for nullutslipps elbil-racing nærmer seg, tar ABB nok et viktig teknologisteg for å sette fart på morgendagens elektriske transport.

ABB er hovedsponsor for ABB FIA Formel E, og blir nå også offisiell ladepartner for Jaguar Land Rover i en ny kategori elbil-racing: Jaguar I-PACE eTROPHY. Dette blir en supportserie for de ti ABB FIA Formel E-løpene som kjøres i samme helger og på samme baner som årets sesong. Serien starter 15. desember i Ad Diriyah i Saudi Arabia.

Basert på produksjonsbiler og -ladere

Men i motsetning til de spesialutviklede enseters løpsbilene i ABB Formel E, benytter Jaguar I-PACE eTROPHY racingversjoner basert på produksjonsutgaven av Jaguar I-PACE. Og Jaguar-løpsbilene vil benytte ABB-hurtigladere basert på de samme ladestasjonene som det er installert tusenvis av globalt for vanlige elbilister.

Men å muliggjøre dette krevde nytenking fra ABB. Da Jaguar I-PACE eTROPHY ble planlagt hadde bilprodusenten en komplisert, teknisk utfordring: Hvordan hurtiglade batteriene på 20 I-PACE eTROPHY løpsbiler i pausene mellom øvelser, kvalifisering og hvert løp? Og hvordan gjøre det i ti forskjellige byer på fire kontinent i løpet av den kommende sesongen?

Løsningen ble ABBs Terra likestrømsladere (DC). De er tross alt ABBs mest populære hurtigladestasjoner i Europa og USA. Det var bare et problem – hurtigladerne for offentlig bruk er 2,2 meter høye – omtrent det samme som vanlige drivstoffpumper på bensinstasjoner. Dermed er de for store for transportrommet i jetflyet som transporterer seriens biler og utstyr rundt om i verden. Normalt er hurtigladerne montert og kablet til strømnett i bakken, og ikke beregnet på å bli flyttet.

Dermed redesignet et ABB-team en Terra DC-hurtiglader så det ble et skap på hjul, halvannen meter høyt, en reduksjon på en tredel. På forespørsel fra Jaguar designet teamet også en solid innpakningsløsning med innovasjoner som innebygd lasterampe og kanaler for håndtering med gaffeltruck.

– Vi er gode på å levere skreddersydde løsninger som passer kundens behov, sier Frank Muehlon, leder for elbillading i ABB. – Partnerskapet med Jaguar I-PACE eTROPHY er nok et eksempel på ABBs evne til å møte store utfordringer med innovativt design.

200 km på 8 minutter

Fortune Magazine rangerte nylig ABB som nr. 8 på sin liste over selskaper som «forandrer verden» for sine fremskritt innen elektrisk transport og elbillading. ABBs kraftigste lynlader, Terra HP, kan lade en elbil med 200 kilometers rekkevidde på åtte minutter – omtrent samme tid som trengs for å fylle tanken på en tradisjonell bil.

Som global leder innen elbil-infrastruktur dekker selskapets ladeløsninger elbiler, el- og hybridbusser, samt elektrifiseringsløsninger for skip og jernbane. Selskapets har installert over 8000 hurtigladere i totalt 68 land, flere enn noen annen produsent.

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp