ABB Q3 2018: Vedvarende vekst

  • Den totale ordreinngangen økte med 9 prosent; opp i alle divisjoner og regioner
  • Basisordrer økte med 7 prosent; opp i alle divisjoner og regioner
  • Driftsinntekter økte med 3 prosent; serviceinntekter økte med 11 prosent
  • Operativ EBITA-margin på 12,1 prosent, påvirket av oppkjøp av GE Industrial Solutions (GEIS)
  • Operasjonelt EPS på 4 prosent
  • Resultat før skatt 603 millioner US dollar; opp 6 prosent
  • Kontantstrøm fra driften på 565 millioner dollar; med forventet solid kontantstrøm for året

– Vi oppnådde en bærekraftig vekst i tredje kvartal og økte våre totale- og basisordre i alle regioner og divisjoner, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer. – Implementeringen av strategien vår og stadig økende etterspørsel fra kundene etter vårt digitale tilbud ABB Ability™ er med på å øke ordreveksten og inntektene.

– Som en innovativ teknologileder har vi oppnådd gode resultater i alle virksomheter, spesielt i divisjonene Robotics & Drives og Industrial Automation. Etter oppkjøpet av GE Industrial Solutions, drar divisjon Electrification Products fordel av sin økte tilstedeværelse i det viktige amerikanske markedet. Som forventet har den første integrasjonen dempet den operative EBITA-marginen. Divisjon Power Grids fortsetter sin vellykkede konvertering med god vekst og ligger nå i målområdet 10-14 prosent.

Dette er en norsk oversettelse av den originale pressemeldingen, som kan leses, inkludert alle vedlegg, ved å følge lenken under.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en global teknologileder innen kraftnett, elektrifiseringsprodukter, industriell automatisering og roboter og drivsystemer, med kunder innen energiforsyning, vann og avløp, industri samt transport og infrastruktur. Ved å bygge videre på over 130 års innovasjonshistorie former ABB i dag fremtiden for industriell digitalisering med to klare verditilbud: overføring av strøm fra kraftverk til strømuttak og automatisering av industrien fra naturressurser til ferdige produkter. Som hovedpartner for ABB Formel E, den helelektriske internasjonale FIA motorsportklassen, flytter ABB grensene for elektrisk transport og bidrar til en bærekraftig fremtid. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 147 000 ansatte. www.abb.no

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp