Hvordan mykstarterteknologi kan redusere lekkasjer

Hvordan mykstarterteknologi kan redusere lekkasjer

Vannlekkasje er et problem som påvirker alle vann og avløpsselskaper. Lekkasje koster store summer hvert år i form av sløsing med energi og vann, som er en verdifull naturressurs.

ABB Global Product Manager, Softstarters, Joakim Jansson, forklarer en nøkkelteknologi i vann og avløpsselskapenes strategier for å redusere lekkasjetap i vannforsyningen.

center

Hva forårsaker vannlekkasje – er det ikke et rørproblem?
Lekkasje er først og fremst forårsaket av utette rør, men det er litt mer komplisert enn som så. Problemer er ofte forårsaket av trykkstøt som fremskynder aldring av rør og skjøter. Vann og avløpsselskapene bruker mange forskjellige typer pumper for å distribuere vann, og vannets bevegelse kan bremse pumpen under oppstart – eller drive pumpen fremover ved stopp. Manglende kontroll over motorene under start og stopp kan skape trykkstøt som til slutt vil skade rørene.

Hvordan forhindrer mykstartere lekkasje?
Mykstartere styrer pumpens motor. De regulerer spenningen til motoren for å bygge opp momentet gradvis, og minimerer den mekaniske belastningen på pumpen og rørsystemet. Med en mer intelligent mykstarter har du større muligheter til å optimere startmomentet for å maksimere pumpenes ytelse og rørsystemenes levetid.

Hvor mye vann kan en mykstarter spare?
Det avhenger av nivået på lekkasjene, de tekniske utfordringene og nivået på mykstarter-teknologien. I svært gammel vanninfrastruktur kan lekkasjetapet være 25 prosent av den totale vannforsyningen.

ABBs PSTX mykstartere har en av de mest avanserte løsningene som finnes og kan redusere rørledningsskader i gammel infrastruktur med opp til 50 prosent. PSTX brukes også til å forlenge maks-effektiviteten i nye installasjoner, designet for bedrift- og samfunnskritiske applikasjoner og krevende miljøer. Med innebygd Modbus RTU eller andre bus-protokoller integreres den enkelt med automatiseringssystemer. I tillegg til funksjoner som momentkontroll/pumpestopp, kontrollert rørfylling og pumperensing, kan motorheating-funksjonen i PSTX også forhindre kondensdannelse og frostskader i motorer ved fuktige og kalde forhold. Det kan øke levetiden med opptil 100 prosent.

El.nummer oversikt:
4189725 1SFA898103R7000 PSTX30-600-70
4189728 1SFA898106R7000 PSTX60-600-70
4189731 1SFA898109R7000 PSTX105-600-70

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp