Olimpia Parking utilizează tehnologie ABB de ultimă oră pentru încărcarea vehiculelor electrice si pentru clădiri inteligente

Olimpia Parking utilizează tehnologie ABB de ultimă oră pentru încărcarea vehiculelor electrice si pentru clădiri inteligente

  •  Olimpia Parking este prima parcare din România care a implementat cea mai recentă tehnologie ABB pentru automatizarea clădirilor și pentru încărcarea vehiculelor electrice
  • ABB E-mobility a furnizat atât soluții de încărcare normală cât și rapidă pentru vehicule electrice
  • Sistemul de automatizare a clădirii ABB i-bus® KNX controlează în mod eficient iluminatul, ceea ce conduce la economii însemnate de energie

Olimpia Parking, cea mai mare parcare privată care deservește Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, este primul serviciu de parcare din România care a implementat tehnologie ABB de ultimă generație pentru automatizarea clădirii și pentru încărcarea vehiculelor electrice. Olimpia Parking oferă clienților săi o serie de facilități  pentru o parcare sigură, convenabilă și ușoară, alături de soluțiile ABB implementate care îmbunătățesc experiența utilizatorilor și acreditările de mediu ale companiei.

Instalarea tehnologiei de încărcare ABB E-mobility de ultimă generație transformă Olimpia Parking în prima parcare din România capabilă să ofere condiții premium pentru mașinile electrice și hibride. ABB E-mobilty a furnizat 36 de stații de încărcare Terra AC 22kW și o stație de încărcare rapidă Terra 94 CJ 90kW DC, toate beneficiind de conectivitate la cloud prin ABB ChargerSync care permite configurarea de la distanță, monitorizarea, gestionarea sarcinii și actualizările software, reducând astfel la minimum nevoia de intervenție la fața locului și maximizând timpul de funcționare și eficiența.

Instalarea echipamentelor, realizată în strânsă colaborare cu compania IOT Solutions, conferă în prezent parcării Olimpia Parking cea mai mare capacitate de încărcare a vehiculelor electrice instalată într-o singură locație din România.

Olimpia Parking oferă până la 1.500 de locuri de parcare și beneficiază de iluminare inteligentă datorită sistemului ABB de automatizare a clădirii ABB i-bus® KNX. Format din peste 126 de senzori conectați la o rețea de lămpi tip LED, sistemul asigură o gestionare adecvată a puterii și o intensitate optimă a luminii în toate zonele.

Pentru a atinge o astfel de precizie au fost instalate 32 de module dimabile cu 8 canale fiecare pentru control 1-10V, împreună cu senzori de mișcare, 4 controlere logice și 5 alimentatoare ABB i-bus® KNX. Adoptarea soluției ABB i-bus® KNX a condus la o reducere a consumului de energie electrică de peste 80%, comparativ cu designul clasic inițial.

„Am ales soluțiile de încărcare pentru vehicule electrice de la ABB pentru că acestea vin complet echipate cu toate sistemele de protecție integrate pentru scurtcircuit, supratensiune, pierderea legăturii la pământ etc. Ele pot fi conectate prin cablu dar si prin Wi-Fi la internet, au conexiune Bluetooth integrată, dar si control integrat GSM, RFID. În plus, software-ul pus la dispoziție de ABB se potrivește perfect cerințelor noastre. Cu stațiile de încărcare ABB poți echilibra sarcina în rețea și poți realiza un management foarte bun al utilizatorilor”, a declarat Adrian Micu, Director General IOT Solutions.

„Suntem bucuroși sa oferim Olimpia Parking soluții ABB de ultimă generație pentru automatizarea clădirilor și încărcarea vehiculelor electrice. Scopul nostru este acela de a oferi clienților și utilizatorilor finali cea mai bună experiență în ceea ce privește confortul și siguranța și considerăm acest proiect ca fiind un pas important spre orașe inteligente și transport durabil în țară”, a declarat Erhan Savas, Vicepreședinte Comercial, Electrificare la ABB România.

ABB are o expertiză de neegalat în dezvoltarea de soluții de transport durabil, pentru transportul privat și public, flote de companii, vehicule comerciale și grele. ABB a intrat pe piața mobilității electrice în anul 2010 și astăzi a vândut peste 1 milion de încărcătoare pentru vehicule electrice în peste 85 de piețe; peste 50.000 de încărcătoare rapide în curent continuu (DC) și peste 1 milion de încărcătoare în curent alternativ (AC), inclusiv cele vândute prin Chargedot.

Încărcătoarele rapide ABB Terra DC, precum cel instalat la Olimpia Parking, sunt proiectate pentru încărcarea rapidă și convenabilă a tuturor modelelor de vehicule electrice, inclusiv a celor echipate cu sisteme de baterii de înaltă tensiune. Dimensiunea compactă a încărcătorului Terra îl face perfect pentru utilizarea publică, dar și pentru flote, în timp ce designul său modular permite o creștere a puterii de încărcare până la 180 kW. Terra DC este potrivit pentru toate standardele de încărcare ale vehiculelor electrice și tensiunile bateriei de pe piață.

ABB oferă clienților săi din România o gamă largă de soluții de încărcare pentru vehicule electrice, începând de la încărcătoare de 3,7 kW, până la încărcătoare rapide de 600 kW, atât pentru automobile electrice, cât și pentru încărcarea rapidă a autobuzelor și camioanelor electrice.

Electrificând lumea într-un mod sigur, inteligent și sustenabil, ABB Electrification este liderul global în tehnologia distribuției și gestionării energiei electrice de la sursă la priză. Pe măsura creșterii cererii mondiale pentru energie electrică, cei peste 50.000 de angajați ai noștri din 100 de țări colaborează cu clienții și partenerii noștri pentru a transforma modul în care oamenii se conectează, trăiesc și lucrează. Dezvoltăm produse, soluții și tehnologii digitale inovatoare care conduc la eficiență energetică și la o societate cu emisii scăzute de carbon în toate sectoarele. Îmbinând scara globală cu expertiza locală, modelăm și sprijinim tendințele globale, oferim excelență clienților și dezvoltăm un viitor durabil pentru societate. go.abb/electrificare

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp