ABB deschide în Belgia o nouă fabrică de 20 de milioane de euro, eficientă din punct de vedere energetic

ABB deschide în Belgia o nouă fabrică de 20 de milioane de euro, eficientă din punct de vedere energetic

  •  Noua fabrică, eficientă din punct de vedere energetic va satisface cererea  crescândă de componente pentru clădiri inteligente în timpul tranzitiei energetice
  •  Se estimează că optimizarea energetică, echipamentele noi și noua centrală fotovoltaică vor realiza economii de energie operaționale anuale de peste 9.400 MWh
  • Se anticipează o reducere a emisiilor de CO2 cu peste 6.700 de tone anual datorită panourilor solare, pompelor de căldură, circuitelor de răcire cu apă și energiei regenerabile

ABB a deschis o nouă capacitate de  producție de turnare prin injecție în valoare de 20 de milioane de euro la Evergem, lângă Gent în Belgia, pentru a răspunde cererii crescânde pentru soluții de electrificare sigure, inteligente și durabile în Europa . Fabrica modernă a fost dezvoltată pentru a satisface cerințele de ultimă oră în ceea ce privește eficiența energetică prin instalarea unor noi mașini de turnat prin injecție, prin utilizarea tehnologiilor digitale și soluțiilor de automatizare. Acesta înlocuiește o unitate existentă care s-a alăturat ABB ca parte a achiziției GE Industrial Solutions în 2018. Unitatea de producție va produce cofrete de distribuție a energiei care servesc drept carcase de protecție pentru componentele de distribuție electrică, cum ar fi întreruptoare, siguranțe fuzibile, comutatoare și contoare, asigurând distribuția, măsurarea și controlul în siguranță a energiei electrice în clădirile rezidențiale, comerciale și industriale.

Se estimează ca dimensiunea pieței globale pentru  cofrete să crească de la 7,42 miliarde USD în 2024 la 13,15 miliarde USD până în 2032[1] datorită cererii în creștere pentru clădiri noi, modernizării clădirilor existente cu sisteme electrice mai eficiente și mai fiabile și progreselor înregistrate în domeniul distribuției electrice.

Noua fabrică Evergem face parte din cadrul inițiativei Mission to Zero™ aparținând ABB care vizează reducerea semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră (GHG) ale site-urilor ABB, sprijinind în același timp clienții companiei să-și reducă propriile emisii de GHG prin furnizarea unei  scheme pentru decarbonare pe care aceștia să o poată implementa. Se așteaptă ca inițiativa să reducă emisiile de CO 2 cu peste 6.700 de tone și consumul de energie cu peste 9.400 MWh anual, comparativ cu 2019 la fabrica anterioară. Se anticipează că măsurile vor avea ca rezultat o reducere anuală a costurilor energetice cu aproximativ 2,5 milioane EUR. Fiind echipată cu utilaje eficiente din punct de vedere energetic, se estimează ca 10% din energia necesară fabricii să fie generată de cele 1.330 de panouri solare de pe acoperiș, urmând ca  restul energiei să provină din surse de energie verde certificate. Iluminatul cu LED-uri, încărcătoarele pentru vehicule electrice (EV), pompele de căldură, circuitele de apă de răcire și o nouă instalație de ventilație contribuie, de asemenea, la reducerea energiei și a emisiilor de carbon.

  • New injection molding manufacturing site in Belgium
  • New energy-efficient facility to meet accelerating demand for smart building components during energy transition
  • New Evergem site is part of ABB’s Mission to Zero™ initiative

Fabrica Evergem va monitoriza și optimiza continuu utilizarea energiei, prin propriile soluții digitale ABB, cum ar fi ABB Ability™ Building Analyzer, care urmărește datele clădirilor și utilitățile în timp real  oferind informații utile pentru optimizarea eficienței energetice. Acest lucru, utilizat împreună cu energia provenită din surse verzi și a pompelor de căldură, facilitează, de asemenea, reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2 . Tehnologii digitale suplimentare, cum ar fi un sistem de management al clădirilor, vor fi introduse în următoarele luni pentru a sprijini în continuare  atingerea eficienței energetice.

Abordarea “Mission to Zero™ de la Evergem reprezintă un exemplu semnificativ al obiectivului nostru de a face posibilă o societate cu emisii reduse de carbon și al angajamentului nostru de a accelera tranziția către o producție mai sustenabilă”, a declarat Mike Mustapha, președintele diviziei Smart Buildings a ABB Electrification. „Această fabrică avansată este concepută pentru a satisface cererea viitoare, nu doar nevoile actuale. Încorporarea tehnologiilor de ultimă generație și a proceselor inovatoare care pot optimiza eficiența și productivitatea acum și în anii următori va oferi o bază de pregătire și o  abordare a durabilității pentru oamenii noștri și pentru clienți. Vom continua să combinăm tehnologiile digitale cu măsurile de reducere a consumului de energie și de creștere a surselor de energie regenerabilă la Evergem în anul 2024 și  în continuare.”

Pentru a face posibilă o societate cu emisii reduse de carbon, ABB adoptă o abordare riguroasa a obiectivelor net-zero, pe baze științifice, în conformitate cu Standardul Net-Zero al inițiativei Science Based Targets (SBTi). ABB colaborează cu clienții săi pentru a evita emisiile și pentru a intensifica utilizarea surselor regenerabile. Un program scalabil, Mission to Zero™, cuprinde generarea, managementul energiei și automatizarea clădirilor pentru operațiuni industriale și comerciale.

Pentru mai multe informații despre programul Mission to Zero™ al ABB, vizitați  https://new.abb.com/mission-to-zero

ABB este lider de tehnologie în domeniul electrificării și automatizării, contribuind la un viitor mai sustenabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor. Soluțiile companiei conectează know-how-ul din domeniul ingineriei și software-ul pentru a optimiza modul în care obiectele sunt fabricate, manipulate, alimentate și gestionate. Bazându-se pe cei peste 140 de ani de excelență, cei peste 105.000 de angajați ABB sunt dedicați în impulsionarea inovațiilor care accelerează transformarea industrială.  www.abb.com

[1] Sursă: https://www.fortunebusinessinsights.com/electrical-enclosure-market-109042

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp