ABB anunță Inițiative Climatice Formula E în cadrul COP26

ABB anunță Inițiative Climatice Formula E în cadrul COP26

  • Activitatea mai extinsă a COP26 include „Seria de Sustenabilitate adusă de TIME și ABB” și un episod axat pe provocări climatice din podcastul ABB Decoded
  • Se alătură campaniei ABB Road to COP și #ABB4ClimateAction
  • Pilotul de curse Lucas di Grassi devine Ambasador ABB pentru a ajuta la promovarea progresului sustenabil

În cadrul celei de-a 26-a Conferințe UN Climate Change Conference of the Parties (COP26) de la Glasgow, Marea Britanie, ABB anunță Inițiativele Climatice ABB Formula E, care vor sublinia angajamentul liderului global de tehnologie de a evidentia mai mult profilul problemelor legate de schimbările climatice.

ABB este partenerul titular al Campionatului Mondial de Formula E ABB FIA – prima serie internațională de curse monoposturi complet electrică din lume. Împreună cu Formula E, compania caută în mod continuu noi modalități de a stimula implicarea în toate subiectele de sustenabilitate prin intermediul campionatului și de a maximiza impactul pozitiv asupra orașelor și țărilor în care au loc cursele.

Acest lucru a condus la dezvoltarea Inițiativelor Climatice, concentrate pe trei piloni: Tehnologii inovatoare; Progres social, Diversitate și incluziune; Susținând schimbarea. Inițiativele vor fi discutate miercuri într-o sesiune a panelului COP26 cu Chief Communications and Sustainability Officer al ABB Theodor Swedjemark, CEO Formula E, Jamie Reigle, și pilotul ROKiT Venturi Racing, Lucas di Grassi.

Pe baza acestor piloni, activitățile vor fi întreprinse în conexiune cu cursele ABB Formula E în centrele orașelor din întreaga lume. Parteneriatul ABB actual cu FIA Girls on Track va reprezenta baza pentru a acredita femeile și pentru a promova egalitatea de gen într-un mod inovator, antrenant și pozitiv. De asemenea, va veni in sprijinul tranziției către o energie curată prin educație, conștientizare, formare și voluntariat prin organizarea de evenimente în școli și comunități. Implicarea globală și locală va fi, de asemenea, bazată pe programe specifice de afaceri publice acolo unde se vor desfășura cursele.

Di Grassi se alătură panelului în noul său rol de cel mai recent ambasador al ABB în Formula E ABB. Angajamentul său important în subiectele de sustenabilitate și mobilitate electrică îl fac partenerul ideal pentru ABB, deoarece lucrează împreună la proiecte care conduc spre un progres durabil și care abordează provocarea climatică.

Theodor Swedjemark a declarat: „Sustenabilitatea reprezintă fundamentul a tot ceea ce facem – și ne inspiră drumul de urmat spre viitor. Împreună cu Formula E, ne angajăm în COP26 cu convingerea fermă că produsele și serviciile noastre au un impact pozitiv asupra reducerii emisiilor de CO2 și pentru a face acest lucru avem nevoie de colaborare pentru a crea zone mai bune de interacțiune între toate părțile interesate. Inițiativele noastre comune privind schimbările climatice reprezintă exemplul perfect al acestei colaborări, utilizând platforma de înaltă calitate a seriei pentru a demostra cum putem continua să depășim granițele tehnologiei, să îmbunătățim egalitatea și să promovăm schimbarea.”

CEO-ul Formula E, Jamie Reigle, a adăugat:  „La COP26, demonstrăm modul în care Campionatul Mondial de Formula E ABB FIA contribuie ca o platformă pentru accelerarea inovării în domeniul vehiculelor electrice și a progresului uman durabil. Alături de echipele noastre, producătorii, orașele gazdă și partenerii valoroși precum ABB, suntem uniți în credința noastră în puterea sportului de a inspira schimbare și de a crea un viitor mai bun pentru planetă. Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru cu ABB prin Inițiativele Climatice ABB Formula E, o colaborare mai profundă care va duce la un alt nivel dialogul în jurul inovației, progresului social și schimbării în orașele din întreaga lume.”

În acest spirit de colaborare, ABB a intrat in parteneriat si cu revista TIME la COP26 pentru a găzdui o serie de evenimente dedicate schimbului de cunoștințe pe teme legate de climă: Seria (Sustainability) dedicată Sustenabilității oferită de TIME și ABB.

Moderate de prezentatorul CNBC News Mark Barton, discuțiile includ membri ai Comitetului Executiv ABB Tarak Mehta (Electrification), Morten Wierod (Motion), Theodor Swedjemark și Președintele Diviziei Marine & Ports Juha Koskela, precum și clienți, factori de decizie a politicilor în domeniu și reprezentanți seniori din organizații internaționale precum Agenția Internațională pentru Energie (IEA), Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Organizația Maritimă Internațională (IMO). Subiectele cheie includ provocările și soluțiile legate de temele de bază ale COP26, cum ar fi digitalizarea; electrificarea și modul de construire a rețelelor inteligente; orașe inteligente și soluții de transport durabil.

ABB a lansat, de asemenea, un nou episod al podcastului său ABB Decoded, a cărui tematică se adresează COP26. Avându-l ca invitat pe Mike Peirce, Corporate Partnerships Director al The Climate Group, episodul discută despre modul în care summitul ajută la abordarea provocărilor climatice globale, explorând nu doar ceea ce se întâmplă la COP, dar și în etapa pregătitoare a conferinței. De asemenea, explorează sentimentul particular de urgență în jurul COP26 și de ce anii următori sunt atât de importanți.

În plus, ABB profită de prezența globală pentru a lansa campaniile „ABB Road To COP” și #ABB4ClimateAction, printr-o serie de evenimente locale pe piețe cheie precum SUA, Regatul Unit, Suedia, Elveția, UE și India.

În cadrul „ABB Road To COP”, ABB va prezenta ușurința de a întreprinde o călătorie lungă cu un vehicul electric de ultimă generație, conducând un Porsche Taycan de pe coasta de sud a Angliei până la orașul gazdă COP26, Glasgow. Călătoria de cca. 750 km va dura o singură zi, cu opriri de încărcare la mai multe locații partenere ABB. Un scurtmetraj despre călătorie va fi produs pentru a evidenția numeroasele beneficii ale mobilității electrice.

În cadrul Strategiei sale de dezvoltare durabilă 2030, compania ABB intenționează să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, continuând tranziția către surse regenerabile de energie și îmbunătățind eficiența energetică. Planul său EV 100 angajează ABB să-și electrifice flota de peste 10.000 de vehicule până în 2030 și își propune să contribuie la reducerea emisiilor anuale de CO2 ale clienților cu 100 de megatone – echivalentul emisiilor anuale produse de 30 de milioane de mașini cu ardere.

ABB se angajează să colaboreze cu clienții, guvernele, partenerii de afaceri, instituțiile multilaterale și ONG-urile pentru a ajuta la atingerea obiectivului climatic de la Paris, iar propriile ținte de reducere ale companiei au primit acum aprobarea de către inițiativa Science Based Targets (SBT), confirmând astfel faptul că acestea sunt în conformitate cu scenariul de 1,5°C al Acordului de la Paris.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de tehnologie de vârf care stimulează transformarea societății și a industriei în scopul realizării unui viitor mai productiv și mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări, ABB împinge limitele tehnologiei, conducând performanța spre niveluri superioare. Având o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com.

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp