Snart börjar säsong fem av ABB Formula E

Säsong 5 av ABB FIA Formula E Championship börjar om mindre än en månad, med en ny racerbil som mittpunkt i den helelektriska motorsportserien.

Den nya generationens bil ”Gen2” har en stor uppgradering när det kommer till batteritid och för första gången kommer förarna att kunna genomföra ett helt race utan att byta bil mitt i racet, som var fallet tidigare.

Den banbrytande serien, som ABB blev titelsponsor för i januari i år, grundades på principerna om energieffektivitet och hållbarhet. För ABB är det en arena där vårt egna banbrytande tekniska ledarskap kan presenteras.

I säsong 5 kommer 11 lag och 22 förare att delta i mästerskapet som börjar den 15 december och avslutas i New York den 13-14 juli.

Den här säsongen kommer ABB:s snabbladdare Terra DC användas i Jaguar i-Pace-eTrophy som stödjer ABB Formula E och ytterligare tekniska samarbeten förväntas.

"Vi har många nya saker i säsong 5. De nya bilarna ser ut som Batmobile – de är framtidens bilar. De har två nivåer av energi- normalnivå och attackläge - där LED-lampor lyser så fans kan se när en bil är i attackläge och när den är i defensivt läge. Allt detta fortsätter att göra att ABB Formula E ligger i framkant av vad som är möjligt och banar väg för motorsporten för framtiden.", säger Alejandro Agag, VD och grundare av Formula E. 

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp