ABB tillhandahåller innovativ ellösning för fartyg i Nederländerna

ABB tillhandahåller innovativ ellösning för fartyg i Nederländerna

ABB Ability™-baserad digital lösning hjälper till att strömförsörja fartygsterminal i närheten av Rotterdam.

Stena Line, ett av världens största färjeföretag, har uppgraderat sin befintliga kraftanslutning från land till fartyg med ABB:s trådlösa kommunikationssystem vid sin holländska terminal i Hoek van Holland. Den här innovativa lösningen snabbar på och utökar säkerheten hos arbetsuppgifter i hamnen.

När fartyget närmar sig hamnen upprättar det en kommunikation med elkraftsanläggningen i hamnen. Ett fjärrstyrningssystem ombord används till att säkert manövrera kabelsystemet och se till att systemet för kraft mellan land och fartyg är klart för drift inom några få sekunder efter att fartyget anlänt.

Terminalen där installationen ska användas hanterar Roll-on/Roll-off -färjor, där fartyg konstrueras så att arbetet ska gå snabbt när de är i hamn. Utrustning på hjul som bilar, lastbilar, släpvagnar och motorvagnar kan rulla direkt upp på eller av från fartyget inom några få minuter efter att det har dockats. ABB:s senaste lösning kommer att förbättra effektiviteten ytterligare vid Stena Lines Roll-on/Roll-off -terminal i Hoek van Holland.

Kraftlösningen från land till fartyg är en tillgång både för hamnmyndigheter och fartygsägare. Den hjälper till att minska utsläppen i hamnarna genom att ansluta fartygen till hamnens elnät, så att de kan stänga av sina dieselmotorer när de har förtöjts. Den här lösningen hjälper till att förbättra luftkvaliteten och minskar även bullret och vibrationerna i hamnområden.  

”Att förse Stena Line med den här innovativa lösningen stöder ytterligare användningen av kraftteknik för landanslutningar. Det här projektet är ett exempel på vårt engagemang för hållbara transporter och stärker vår position som partner när det gäller ett starkare, smartare och grönare elnät”, säger Patrick Fragman, chef för ABB:s verksamhet Grid Integration som är en del av divisionen Power Grids.

ABB är pionjärer inom kraftlösningar från land till fartyg och smarta hamnar och tillhandahåller fullständigt integrerade system och ett brett utbud av tjänster. År 2000 levererade ABB världens första landanslutning till Göteborgs hamn. Idag erbjuder ABB ett enda gränssnitt för fullständig strömförsörjning i hamnen och nätintegrering, i linje med globala l-specifikationer och -standarder.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp