REX640 introducerar en kostnadseffektiv HMI för optimal översikt och driftsäkerhet

Den nya operatörpanelen för ställverk (switchgear human-machine interface, SHMI) kan anslutas till hela 20 REX640-reläer och ger optimal översikt och minskar reläkostnaderna med upp till 15 procent.

ABB fortsätter stödja den ökande digitaliseringen av elkraftsanläggningar genom att lansera nya funktioner för det heltäckande reläskyddet REX640. REX640 skyddar och kontrollerar utustning inom kraftgenerering och distribution och nu tar vi nästa steg för att förbättra användarupplevelsen och kostnadseffektviteten genom att introducera ett nytt användargränssnitt. Med vår nya operatörpanel kan REX640 nu erbjuda tre HMI-alternativ för maximal flexibilitet som uppfyller specifika krav.

REX640 operatörpanel för ställverk (SHMI)
REX640 operatörpanel för ställverk (SHMI)
center

En HMI för webb (WHMI) ingår som standard. Reläskydd kan användas utan en fysisk HMI, men då utan lokal styrning från skyddet. Endast hanteringen av skyddet via WHMI blir en kostnadsbesparing.

Den intuitiva, applikationsdrivna lokala HMI:n (LHMI) har en stor färgdisplay med touchkontroller som visualiserar processinformation om eldistributionen på ett unikt sätt. Det innebär att man kan få en överblick av driftläget med hög användarvänlighet. Med hjälp av färdiga applikationsbaserade sidor, symbolbibliotek och widgetar minimeras behovet av grafisk anpassning vilket sparar både tid och arbetskraft. LHMI-sidorna och -symbolerna kan också anpassas vid behov med PCM600. ABB:s verktyg PCM600 för reläinställningar och konfigurering erbjuder ökad frihet i anpassning av gränssnittet. LHMI:n kan både anslutas till reläskyddet och till anläggningens kommunikationsnätverk. 

Alla funktionerna är fortfarande tillgängliga på facknivå som larm, händelser och styrning oavsett om man väljer SHMI ellerLHMI.

Optimal översikt för ställverket

När man använder SHMI:n på ställverksnivå kan man se statusen för hela ställverket via ett samlat gränssnitt med optimal översikt. SHMI:n visar information om statusen för hela ställverket och informerar om larm per fack eller panel.

Konfigurationsbackup för alla anslutna REX640-reläer i stationen

SHMI:n lagrar säkerhetskopior av konfigurationer automatiskt för samtliga anslutna REX640 och reläskydden lagrar i sin tur säkerhetskopior av SHMI-konfigurationen. Detta gör att man snabbt och enkelt kan byta ut trasiga reläskydd eller SHMI:er vid behov.

Ökad användarsäkerhet

SHMI:n är alltid ansluten till anläggningens kommunikationsnätverk. Detta gör att man kan installera den var man vill i elkraftsanläggningen, som till exempel i kontrollrummet, vilket ökar användarsäkerheten. Reläskyddet REX640 kan anslutas till antingen LHMI:n eller SHMI:n, men inte båda samtidigt.

Upp till 15 % kostnadsbesparing

SHMI:n är ett optimalt och kostnadseffektivt alternativ, särskilt när storleken på ställverken är mellan 4 och 20 fack, eller när LHMI:n endast används då och då och man vill ha tillgång till alla dess funktioner.

Ekonomiskt alternativ som sparar plats

SHMI:n är perfekt när man har ett begränsat utrymme, som till exempel i ett mindre ställverk som finns i ett köpcenter eller i en fabrik som bara har ett fåtal paneler. Man behöver då inte utrusta varje REX640 i den typen av ställverk med en egen LHMI. Om man ändå föredrar att använda REX640 som relä så är SHMI:n det bästa alternativet.

Besök produktsidan för REX640 och introduktionsportalen för produkten om du vill veta mer.Man kan också använda det intuitiva webbaserade verktyget för produktval (PST) för att enkelt konfigurera din unika REX640-relä och se de senaste produkterna och prisuppgifterna.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp