MDH och ABB intensifierar samarbetet för att utveckla framtidens energisystem i industrin

MDH och ABB intensifierar samarbetet för att utveckla framtidens energisystem i industrin

  • Mälardalens högskola (MDH) och ABB har under 2021 fördjupat sitt strategiska samverkansarbete i syfte att stärka och utveckla samarbetet inom utbildning, forskning och innovation
  • Med start i höst inleder ABB och MDH:s forskningsinriktning Framtidens energi ett projekt där forskare vid högskolan delar sin tid mellan akademin och industrin för att ytterligare stärka det gemensamma arbetet

Både högskolan och ABB menar att digitalisering inte är valfri inom någon processindustri. De är tydliga med att branscherna behöver erfarna partners som vet vilka praktiska steg som tar dem dit. ABB arbetar redan med ambitiösa kunder för att utveckla framtidens hållbara lösningar inom elektrifiering, automatisering och digitalisering och strävar efter att ständigt utvecklas.

"Målet med arbetet mellan ABB och Framtidens energi är att stärka möjligheten att identifiera, utveckla och genomföra gemensamma forsknings- och utvecklingsprojekt inom områden relaterade till framtidens energi", säger Martin Björnmalm, Digital Lead för Process Industries på ABB.

  • Martin Björnmalm, Digital Lead för Process Industries på ABB. Foto: Jonas Bilberg.
  • Björn Jonsson, Hub Manager för Process Industries på ABB. Foto: Jonas Bilberg.

Det strategiska samverkansavtalet mellan ABB och MDH tecknades för första gången 2013. Arbetssättet som ABB och MDH har etablerat har blivit en förebild för hur akademin kan samarbeta på ett strukturerat sätt med ett stort globalt företag.

"Rörligheten mellan ABB och MDH, i form av till exempel adjungerade specialister och industridoktorander, är en central del för att tillsammans fortsätta att hitta möjligheter som bidrar till ett mer hållbart samhälle med smartare och resurseffektivare lösningar", säger Björn Jonsson, Hub Manager för Process Industries på ABB.

Läs pressmeddelandet från Mälardalens högskola här.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp