ABB:s chefsjurist Maria Varsellona lämnar bolaget

ABB har idag offentliggjort att Maria Varsellona, chefsjurist och styrelsesekreterare samt del av koncernledningen, kommer att lämna bolaget för att bli chefsjurist på Unilever, ett globalt konsumentvarumärkesbolag, från 1 april 2022. Hennes efterträdare kommer meddelas i sinom tid.

”Vi önskar Maria all lycka till i hennes framtida yrkesmässiga och privata åtaganden”, säger VD Björn Rosengren. ”Sedan hon blev del av ABB 2019 har Maria stärkt det legala teamet och dess kapacitet, och även framgångsrikt anpassat det till ABB:s decentraliserade verksamhetsmodell. Dessutom har hon hjälpt till att installera de högsta etiska standarderna som en del av vår företagskultur och att införa en ny koncernövergripande uppförandekod.”

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 1 december 2021, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp