ABB tar ett stort steg med nästa version av digital tjänst för malning – med mobilapp

ABB tar ett stort steg med nästa version av digital tjänst för malning – med mobilapp

  • Det globala teknikföretaget ABB har uppdaterat ABB Ability™ Predictive Maintenance for grinding och flyttat det till en molnbaserad plattform som möjliggör nya funktioner, däribland ytterligare trendövervakning och analys
  • Med den nya Grinding Connect-appen kan gruvoperatörer kontrollera prestanda hos växellösa drivsystem för kvarnar var som helst via smartphone eller surfplatta
  • ABB Ability™ Predictive Maintenance hjälper till att utöka utrustningens livslängd och undvika oförutsedda driftstopp

ABB har släppt en ny version av ABB Ability™ Predictive Maintenance for grinding, en unik avancerad digital tjänst för att underhålla, utvärdera och analysera växellösa drivsystem för kvarnar (GMD).

Uppgraderingen innebär att ABB Ability™ Predictive Maintenance for grinding nu är molnbaserat istället för placerat på anläggningarna och innehåller en helt ny mobilapp som möjliggör realtidsaviseringar om maskinparkens status. Mobilappen Grinding Connect finns för iOS och Android, och gör att gruvoperatörer kan övervaka prestanda när som helst och var som helst.

ABB Ability™ Predictive Maintenance for grinding ger enkel åtkomst till GMD-systemparametrar och tillåter att prestanda visualiseras med hänsyn till tidigare aktivitet och realtidsdata och utvärderar framtida behov av underhåll. Syftet är att utöka livslängden för malningsutrustning genom bättre användning av resurser och att ge stöd för avbrottslös drift och undvika oförutsedda driftstopp.

Angeles Fernandez, Global Product Manager för Grinding Service inom gruvsegmentet på ABB presenterar ABB Ability™ Predictive Maintenance for grinding.
  • ABB Ability™ Predictive Maintenance hjälper till att förlänga utrustningens livslängd och undvika oförutsedda driftstopp.
  • Den nya mobilapplikationen Grinding Connect gör det möjligt för operatörer att kontrollera sin utrustning var som helst.
  • ABB har uppdaterat ABB Ability™ Predictive Maintenance for grinding och flyttat det till en molnbaserad plattform

Nya ABB Ability™ Predictive Maintenance gör det enklare att samla in större data. Dataprovtagningen per gruva ökas och analys och trender definieras mer tillförlitligt. Lösningen ger en ny användarupplevelse med helt anpassningsbara instrumentpaneler, larm och händelser tillgängliga i mobilappen.

GMD är den föredragna malningslösningen i gruvor som kännetecknas av produktion med högre kapacitet tillsammans med lägre malmgrader. Genom att eliminera påbyggda mekaniska komponenter som krondrev, kuggkransar , kopplingar och växellådor, erbjuder GMD malmproducenter oöverträffad tillgänglighet, effektivitet och hållbarhet, samtidigt som OPEX minskas.

”Ett växellöst drivsystem för kvarnar är en stor investering och det är väsentligt för processen att den är tillgänglig”, säger Angeles Fernandez, Global Product Manager för Grinding Service inom gruvsegmentet på ABB. ”Oplanerade driftstopp och systemfel kan leda till betydande förluster inom produktionen.”

”ABB Ability™ Predictive Maintenance for grinding är en avancerad tjänst för att analysera systemdata, utvärdera utrustningens nuvarande skick och tillämpa prediktiva metoder. Den nya versionen är unik på marknaden och den nya Grinding Connect-appen innebär att du kan kontrollera att din GMD fungerar via en telefon eller surfplatta. Det är lika välbekant som alla de personliga appar vi använder för att övervaka vår hälsa, läsa nyheterna eller kontrollera hemmet eller barnen.”

ABB drar nytta av 130 års erfarenhet inom gruvbranschen och är banbrytande inom integreringen av elektrifiering, automatisering och digitalisering inom gruvdriften. Världens första växellösa drivsystem för kvarnar levererades av ABB 1969 och är fortfarande i drift. Sedan dess har ABB sålt över 150 enheter i 23 länder och har för närvarande en marknadsandel på över 50 procent.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Process Automation: ABB:s affärsområde Process Automation är ledande inom automation, elektrifiering och digitalisering för process- och hybridindustrin. Vi tjänar våra kunder med en bred portfölj av produkter, system och end-to-end-lösningar, inklusive vårt distribuerade styrsystem, programvara och livscykeltjänster, branschspecifika produkter samt erbjudanden inom mätning- och analys, marin och turboladdning. Som den globala # 2 på marknaden bygger vi på vår djupa domänexpertis, vårt mångsidiga team och globala fotavtryck och är dedikerade till att hjälpa våra kunder att öka konkurrenskraften, förbättra deras avkastning på investeringarna och köra säkra, smarta och hållbara verksamheter. go.abb/processautomation

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 25 januari 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp