ABB lämnar den ryska marknaden

ABB har beslutat att lämna den ryska marknaden på grund av det pågående kriget i Ukraina och effekterna av relaterade internationella sanktioner. Den finansiella påverkan under andra kvartalet uppgick till -57 miljoner USD, varav -23 miljoner USD kommer att påverka kassaflödet under det tredje kvartalet.

När kriget bröt ut slutade ABB ta emot nya order i Ryssland. Samtidigt har man uppfyllt ett litet antal befintliga avtalsförpliktelser med lokala kunder, i enlighet med tillämpliga sanktioner.

Större delen av ABB:s arbetskraft i Ryssland har varit tjänstlediga sedan mars i år och bolaget kommer att göra sitt bästa för att stödja dem när man på ett kontrollerat sätt anpassar sin verksamhet.

ABB har cirka 750 anställda i Ryssland och två produktionsanläggningar i landet, belägna i Moskvaregionen och i Lipetsk, samt flera servicecenter. Ryssland stod för ungefär 1-2 procent av ABB-koncernens årliga intäkter innan ABB slutade ta emot nya order.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp