ABB publicerar en ny utgåva av ABB Review med fokus på bättre beslut

ABB publicerar en ny utgåva av ABB Review med fokus på bättre beslut

  • Den nya utgåvan visar hur Augmented Reality (AR, förstärkt verklighet) och Virtual Reality (VR, virtuell verklighet) samt artificiell intelligens (AI) kombineras i ABB:s lösningar för att optimera beslutsfattandet
  • ABB:s experter förklarar hur energieffektiviteten i datacenter kan ökas avsevärt
  • Laddning av elfordon och högteknologiska fartyg är exempel som visar på fördelarna med uppkopplade lösningar från ABB Ability™-portföljen

ABB publicerade idag utgåva 3/2022 av ABB Review, företagets tekniktidskrift. Temat för kvartalet är ”bättre beslut” där tidskriften undersöker fördelarna med digitala lösningar för beslutsfattandet i hela företaget, från styrelserummet till fabriksgolvet. Eftersom beslutsfattarna måste förstå och analysera data snabbt och noggrant erbjuder ABB ett brett utbud av tekniska lösningar för att stödja dem.

ABB:s RobotStudio, världens mest använda verktyg för simulering och offline-programmering av robotar, är en sådan lösning. Appen RobotStudio AR Viewer är en AR-app för mobila enheter som i den verkliga miljön visualiserar industrirobotar som tidigare har konfigurerats i RobotStudio. AR-funktionen möjliggör exakt positionering av en robot på fabriksgolvet, vilket bidrar till en bättre förståelse av hur den kommer att fungera i utrymmet, och hjälper till att snabba upp planeringen av tillverkningsprocesserna.

ABB:s Ability-portfölj med digitala lösningar, en samling av mer än 170 IoT-erbjudanden som betjänar kommersiella kunder och industrikunder i en rad olika miljöer, beskrivs också i den senaste utgåvan av tidskriften. Genom att kombinera mjukvaruinnovation med konnektivitet hjälper ABB Ability företagets kunder att förbättra otaliga beslut inom en verksamhet för att öka produktiviteten, få större flexibilitet och minska utsläppen. Den nya molnlösningen ABB Ability™ Energy and Asset Manager är ett sådant exempel som tas upp i den senaste utgåvan av ABB Review. Lösningen är tillgänglig varifrån som helst med en uppkopplad enhet och optimerar energiförbrukningen i datacenter och andra anläggningar.

”Traditionellt brukade operatörerna fatta beslut baserat på instinkt, lång erfarenhet och formell utbildning”, skriver ABB:s vd Björn Rosengren i tidskriftens inledande artikel. ”Idag ligger tekniker för datautvinning och artificiell intelligens till grund när operatörerna ska fatta beslut som är bättre underbyggda i och med att de får tillgång till en mängd information som tidigare inte var tillgänglig.”

ABB Review har publicerats regelbundet sedan 1914, vilket gör den till en av de äldsta företagstidskrifterna av något slag som getts ut. ABB Review är en ständig källa för teknisk inspiration och utbildning och presenterar några av företagets mest toppmoderna innovationer inom de vetenskapliga och tekniska områdena i en rad kommersiella och industriella sammanhang. Tidskriften förmedlar unika synpunkter från ABB:s forskare, ingenjörer och tekniker inom en rad viktiga tekniktrender och ämnesområden.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 26 juli 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp