ABB utökar tillverkningen i USA med en ny anläggning för elfordonsladdare

ABB utökar tillverkningen i USA med en ny anläggning för elfordonsladdare

  • Investeringen gör det möjligt för ABB E-mobility att möta marknadens ökade efterfrågan på laddare för elfordon
  • Tillverkningsverksamheten i Columbia i South Carolina innebär att försörjningskedjan kommer närmare kunderna och skapar över 100 jobb
  • Laddprodukter som är tillverkade i USA kommer att betjäna publika laddnät, skolbussar och elfordonsflottor redan 2023

ABB E-mobility, ledande inom infrastruktur för elfordonsladdare, tillkännager en fortsatt expansion av sin globala och USA-baserade tillverkning i och med en ny tillverkningsverksamhet i Columbia i South Carolina.

Investeringen på flera miljoner dollar kommer att öka produktionen av elfordonsladdare, inklusive de som följer lagen Buy American Act, och skapa över 100 jobb. Den nya anläggningen kan tillverka upp till 10 000 laddare per år, från 20 kW till 180 kW, vilka lämpar sig väl för publik laddning, skolbussar och elfordonsflottor.

Verksamheten bygger vidare på ABB E-mobilitys befintliga tillverkningsverksamhet i USA där man tillverkar laddare för stadsbussar från 150 kW till 450 kW. Expansionen ökar lyhördheten för den amerikanska marknaden, ger en mer effektivt lokaliserad försörjningskedja och minskar ledtiderna för leveranser.

”Behovet av investeringar i den amerikanska e-mobilitetssektorn har aldrig varit större eftersom 18 miljoner elfordon förväntas rulla på de amerikanska vägarna per 2030. Genom att utöka tillverkningen i USA kan vi bättre betjäna våra kunder och främja anammandet av elfordon – från privatbilar till kollektivtrafik och elfordonsflottor”, säger Bob Stojanovic, Vice President för ABB E-mobility i Nordamerika. ”Vår anläggning i South Carolina är ytterligare ett exempel på hur vi driver på den amerikanska e-mobilitetsekonomin med högkvalitativa och tillförlitliga lösningar för elfordonsladdning som tillgodoser hela ekosystemet inom hållbara transporter.”

Lagen Bipartisan Infrastructure Law möjliggör grundläggande elektrifieringsinvesteringar i transportbranschen, inklusive skolbussar, stadsbussar och uppbyggnaden av ett nationellt nät av offentliga laddstationer. USA har tillsammans med OEM-företag för elfordon, satt upp det ambitiösa målet att hälften av all nybilsförsäljning i USA ska vara elfordon per 2030.

Med denna investering utökar ABB E-mobility sin kapacitet för att uppfylla USA:s mål att bygga upp den inhemska tillverkningsbasen för elfordonladdare. Laddare som kommer att tillverkas i South Carolina kommer att uppfylla Federal Highwat Administration’s (FHWA) förslagna av Buy America Art-ramverk för elfordonladdare samt kraven i National Electric Vehicle Infrastructure (NEVI)-programmet.

Tillverkningsexpansionen är den senaste i en rad betydande USA-fokuserade tillkännagivanden från ABB E-mobility där fortsatta investeringar planeras för 2024 och senare. Utöver anläggningen i South Carolina tillkännagav ABB E-mobility i juli 2022 lanseringen av ett utbildningscenter i Sugarland i Texas samt en FoU-anläggning i södra Kalifornien.

I år förvärvade ABB också en majoritetsandel i InCharge Energy, ett nordamerikanskt företag med kommersiella laddinfrastrukturlösningar för elfordon, som utvidgar ABB:s erbjudande om smarta och uppkopplade laddlösningar. Dessutom investerade ABB i ChargeLab, leverantör av programvara för elfordonsladdning.

Sedan 2010 har ABB investerat 14 miljarder dollar i USA med anläggningsutbyggnader, driftförbättringar, toppmodern utrustning, produkter och personal, vilket gör landet till företagets största marknad. Med cirka 20 000 medarbetare i över 40 anläggningar för tillverkning och distribution investerar, växer och betjänar ABB marknader i hela USA genom industrier som skapar jobb, uppmuntrar till innovationer och uppnår en mer produktiv, hållbar framtid.

ABB (NYSE: ABB) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 14 september 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp