Poland - Polish

Dzisiaj - magazyn informacyjny Grupy ABB w Polsce

Magazyn informacyjny Dzisiaj jest publikacją ABB, która stanowi istotny element informowania naszych klientów o działalności firmy. Rzetelny i pełny przekaz na temat naszej oferty oraz szeroko pojętej działalności koncernu w formie informacji, wywiadów, reportaży, recenzji i felietonów pozwala na przekazanie kompletnej informacji o przedsiębiorstwie. Poruszane na łamach magazynu zagadnienia obejmują istotne procesy i zmiany zachodzące w Grupie ABB w Polsce i na świecie, zdobytych kontraktach i naszych produktach.

Magazyn wydawany jest od lipca 2002 roku.

Kontakt do redakcji

Daniel Rupiński
e-mail: daniel.rupinski@pl.abb.com, dzisiaj@pl.abb.com

W numerze m.in. :

• Charakterystyka energetyczna budynku, czyli raport na temat zmian w dyrektywie EPBD;
  • Reportaż z MKP-Łódź, którego tramwaje korzystają z prostowników ABB na zmodernizowanej trasie W-Z;
  • Wywiad z Graeme’em Davisonem, ambasadorem Formuły E, na temat trudnych początków nowej serii i rywalizacji w obszarze R&D;
  • Wizyta w firmie Hydrapress z Bydgoszczy, która dostarcza zautomatyzowane prasy hydrauliczne w różne strony świata i współpracuje z ABB;
  • W rozmowach o technologiach z naukowcami z CRC w Krakowie:energooszczędne budynki;
  • Wywiad z Krzysztofem Kochanowskim, dyrektorem generalnym Stowarzyszenia Polska Izba Magazynowania Energii, o technologii zasobników i ograniczeniach prawnych;
  • Rozwiązanie ABB Ability™:mobilny system detekcji gazu, który można stosować np. jadąc samochodem.

Archiwum