Dzisiaj - archiwum magazynu dla klientów ABB w Polsce

Magazyn „Dzisiaj” od 2002 roku przedstawiał najważniejsze informacje z branż, w których działa ABB. Aktualności, prezentacje produktów, wywiady na temat trendów i rynku, reportaże, teksty analityczne, raporty – przez lata format magazynu zyskał sobie rzeszę kilku tysięcy wiernych czytelników. Z końcem 2018 roku, w związku z przeniesieniem treści z publikacji papierowych na strony internetowe, ABB zaprzestała wydawania „Dzisiaj”.

Zachęcamy również do zapoznania się z kwartalnikiem „ABB Review”, który jest wydawany przez Grupę ABB. Na stronie kwartalnika można zapisać się na prenumeratę tego magazynu lub pobrać bieżące wydanie w formie pliku PDF.

W ostatnim wydaniu, m.in.:

• Centra danych, czyli rozwijający się rynek przechowywania i przetwarzania informacji;
  • Reportaż ze szczecińskich wodociągów, które zainwestowały w wytwarzanie energii elektrycznej ze źródeł odnawialnych;
  • Wywiad z prof. dr hab. inż. Tadeuszem Skoczkowskim z Politechniki Warszawskiej na temat idei energooszczędności;
  • Wizyta w firmie Print Group, która oferuje szybki, cyfrowy druk książek „na żądanie”, a w swojej siedzibie wykorzystuje nowoczesną automatykę budynkową;
  • W rozmowach o technologiach z naukowcami z CRC w Krakowie: różne aspekty elektromobilności;
  • Dom w służbie seniora, czyli technologie, które mogą pomóc w codziennym życiu osób starszych;
  • Rozwiązanie ABB Ability™:  system sterowania rozdziałem energii elektrycznej EDCS do monitoringu, zarządzania i optymalizacji zużycia energii w obiekcie.

Archiwum