Dzisiaj - magazyn informacyjny Grupy ABB w Polsce

Magazyn informacyjny Dzisiaj jest publikacją ABB, która stanowi istotny element informowania naszych klientów o działalności firmy. Rzetelny i pełny przekaz na temat naszej oferty oraz szeroko pojętej działalności koncernu w formie informacji, wywiadów, reportaży, recenzji i felietonów pozwala na przekazanie kompletnej informacji o przedsiębiorstwie. Poruszane na łamach magazynu zagadnienia obejmują istotne procesy i zmiany zachodzące w Grupie ABB w Polsce i na świecie, zdobytych kontraktach i naszych produktach.

Magazyn wydawany jest od lipca 2002 roku.

Kontakt do redakcji

Daniel Rupiński
e-mail: daniel.rupinski@pl.abb.com, dzisiaj@pl.abb.com

W bieżącym wydaniu, m.in.:

• Centra danych, czyli rozwijający się rynek przechowywania i przetwarzania informacji;
  • Reportaż ze szczecińskich wodociągów, które zainwestowały w wytwarzanie energii elektrycznej ze źródeł odnawialnych;
  • Wywiad z prof. dr hab. inż. Tadeuszem Skoczkowskim z Politechniki Warszawskiej na temat idei energooszczędności;
  • Wizyta w firmie Print Group, która oferuje szybki, cyfrowy druk książek „na żądanie”, a w swojej siedzibie wykorzystuje nowoczesną automatykę budynkową;
  • W rozmowach o technologiach z naukowcami z CRC w Krakowie: różne aspekty elektromobilności;
  • Dom w służbie seniora, czyli technologie, które mogą pomóc w codziennym życiu osób starszych;
  • Rozwiązanie ABB Ability™:  system sterowania rozdziałem energii elektrycznej EDCS do monitoringu, zarządzania i optymalizacji zużycia energii w obiekcie.

Archiwum