Global site

ABB:n websivuilla käytetään evästeitä. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Sivuston abb.com tietosuoja- ja evästekäytäntö

Päivitetty viimeksi: 18. kesäkuuta 2018

 

Tietosuoja

ABB pitää tietosuojaa tärkeänä, ja otamme sen huomioon verkkopalvelujemme luonnissa ja käytössä.
Tässä tietosuojakäytännössä (”ilmoitus”) selvitetään, mitä henkilötietoja keräämme verkkosivustomme käyttäjistä, miten keräämme ja käsittelemme näitä tietoja, kenen kanssa jaamme niitä ja mitä oikeuksia sinulla on niihin liittyen. Tätä ilmoitusta sovelletaan verkkosivustoihin new.abb.com ja www.abb-conversations.com, jotka omistaa ja joita hoitaa ABB Asea Brown Boveri Ltd.

Kuka on vastuussa henkilötiedoistasi?


ABB on vastuussa henkilötiedoistasi. ABB tarkoittaa ABB Asea Brown Boveri Ltd -yhtiötä (rekisteröity Sveitsissä yritysnumerolla CH-020.3.900.058-8) ja sen tytäryhtiöitä. Tämän sivun lopussa olevassa liitteessä on luettelo kaikista ABB:n tytäryhtiöistä. Sovellettavan tietosuojalain tarkoituksia varten tietojesi rekisterinpitäjänä toimii se ABB:n tytäryhtiö, joka tarjoaa sinulle palveluja tai viestii kanssasi. Tämä ilmoitus koskee kaikkia näitä yhtiöitä.

Henkilötietojesi kerääminen

Saatamme kerätä joitain rajattuja henkilötietoja, jotka selaimesi asettaa verkkosivustomme saataville, kun vierailet sivustolla. Nämä lokitiedot sisältävät IP-osoitteen, selaimen tyypin, selaimen kielen, vierailusi päivämäärän ja kellonajan sekä yhden tai useamman evästeen, joiden avulla selaimesi saatetaan voida tunnistaa yksilöllisesti (lisätietoja on jäljempänä olevassa Evästeet-osiossa). Pyrimme näiden tietojen avulla ymmärtämään paremmin käyttäjien käyttäytymistä, jotta voimme parantaa tarjontaamme ja estää vilpillistä käyttöä, kuten hakkerointia ja palvelunestohyökkäyksiä.

Jotkin palvelumme edellyttävät rekisteröitymistä tiliä varten. Pyydämme sinua antamaan joitakin henkilötietoja tilin luomiseksi ja käytämme näitä tietoja palvelun tarjoamiseksi. Tiettyjen palvelujen osalta saatamme pyytää luottokortti- tai muita maksutietoja, jotka säilytämme salatussa muodossa turvallisilla palvelimilla.

Kun pyydämme sinulta muita henkilötietoja, ilmoitamme sinulle siinä yhteydessä siitä, mitä tietoja keräämme, miten niitä käytämme, kenen kanssa niitä jaamme ja miten kauan niitä säilytämme. Toivomme, että tämä auttaa sinua tekemään perustellun päätöksen siitä, haluatko jakaa henkilötietosi kanssamme.

Käytämme antamiasi henkilötietoja vain siihen tarkoitukseen, johon keräsimme tiedot. Tietojasi ei käytetä muihin tarkoituksiin, kuten suoramarkkinointiin, ellei tästä ole sinulle ilmoitettu, ja, jos laki niin vaatii, olemme saaneet sinun nimenomaisen suostumuksesi.

Käyttäjän luomat tiedot

Tarjoamme tiettyjä palveluja, joiden kautta voit julkaista tietoja sivustolla, ja nämä tiedot ovat sen jälkeen sivuston muiden vierailijoiden saatavilla. Esimerkkejä näistä ovat keskustelufoorumit ja blogikommentit.

Kun julkaiset tietoja, muut sivuston vierailijat näkevät ne ja saavat sinusta myös perustietoja, joiden perusteella sinut voidaan tunnistaa tietojen julkaisijaksi. Nämä tiedot sisältävät nimesi tai nimimerkkisi ja tarvittaessa myös muita tietoja, kuten maasi tai sen yrityksen tai organisaation nimen, jossa työskentelet. Käyttäjäprofiilissasi voit hallita näitä tietoja kuten myös sitä, miten ne näkyvät julkaisuissasi.

Voimme myös näyttää käyttäjätiliisi liittyviä tilastollisia, mainetta koskevia tai muita vastaavia tietoja. Esimerkkejä tästä ovat foorumijulkaisujesi lukumäärä tai luokitus siitä, miten hyödyllisiksi muut vierailijat ovat arvioineet julkaisusi. Löydät lisätietoja kunkin palvelun ohjesivuilta.

Tietojen jakaminen

Voimme jakaa näitä tietoja seuraavissa rajatuissa olosuhteissa:

  • Olemme saaneet nimenomaisen ja kirjallisen suostumuksesi.
  • Toimitamme tällaiset tiedot luotetuille yrityksille tai henkilöille vain siinä tarkoituksessa, että he voivat käsitellä pyyntöäsi puolestamme. Tällöin näihin osapuoliin sovelletaan sopimusvelvoitteita, joiden mukaan niiden on käsiteltävä näitä tietoja vain meidän ohjeidemme, sovellettavan tietosuojalain sekä asianmukaisten luottamuksellisuus- ja turvatoimenpiteiden mukaisesti, ja sinulle ilmoitetaan tästä asianmukaisesti.
  • Voimme käsitellä, säilyttää tai luovuttaa tällaisia tietoja, jos sitä vaaditaan laissa tai meillä on hyvä syy uskoa, että se on perustellusti tarpeen ABB:n, sen käyttäjien tai kansalaisten oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojelemiseksi.

Jaamme henkilötietosi tytäryhtiöidemme kanssa, jotta voimme toimittaa sinulle palvelujamme tässä ilmoituksessa kuvatun mukaisesti. Alla olevassa luettelossa on lisätietoja konsernimme organisaatioista. Sovellamme näitä käytäntöjä ja suojakeinoja kaikissa ABB-yhtiöissä niissä maissa, joissa toimimme. Voimme näin varmistaa, että henkilötiedot tallennetaan ja niitä käsitellään kaikissa tapauksissa samojen tietosuoja- ja tietoturvastandardien mukaisesti. Jos henkilötietosi siirretään sellaisille tytäryhtiöillemme, jotka sijaitsevat Euroopan talousalueen ulkopuolella tai sellaisella alueella, jossa Euroopan komissio ei ole katsonut olevan riittävää tietosuojan tasoa, tämä kerrotaan informointilomakkeessa, ja pyydämme suostumustasi, jos sovellettava tietosuojalaki niin vaatii.

Jos ABB:n osien omistus siirtyy esimerkiksi yritysoston tai fuusion tapauksessa, annamme tästä ilmoituksen ja (jos laissa niin vaaditaan) pyydämme suostumustasi ennen kuin siirrämme henkilötietojasi, ja niihin sovelletaan erilaista tietosuojakäytäntöä.

Saatamme jakaa henkilötietojasi joillekin palveluntarjoajille ja kumppaneille tarvittavassa laajuudessa, jotta voimme taata sinulle miellyttävän käyttökokemuksen ja parantaa palvelujemme laatua. Jotkin näistä kumppaneista voivat sijaita sellaisissa Euroopan talousalueen ulkopuolisissa maissa, jotka eivät tarjoa samantasoista tietosuojaa kuin asuinmaasi, eikä Euroopan komissio ole katsonut näissä maissa olevan riittävää tietosuojan tasoa. Siirrämme henkilötietoja näihin maihin vain siinä tapauksessa, että henkilötietosi turvataan suojakeinoilla, kuten Euroopan komission hyväksymillä mallisopimuslausekkeilla.

Emme luovuta henkilötietojasi muille henkilöille tai konsernimme ulkopuolisille yhtiöille, paitsi tässä tietosuojakäytännössä kuvatuissa rajoitetuissa olosuhteissa tai suostumuksellasi.

Miten kauan säilytämme henkilötietojasi?

Ellei kyseisen palvelun tietosuojailmoituksessa toisin määritellä, säilytämme tietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen sen tarkoituksen täyttämistä varten, johon niitä keräsimme, mukaan lukien lakisääteisten vaatimusten, kirjanpito- tai raportointivaatimusten täyttämiseksi (myös tarvittaessa siksi, että ABB voi puolustautua oikeudellisia vaatimuksia vastaan). Jos esimerkiksi pyydämme henkilötietojasi, kun ilmoittaudut seminaariin, säilytämme tietosi seminaarin loppuun asti ja kohtuullisen ajan sen jälkeen, jotta voimme vastata kysymyksiin tai valituksiin. Kun henkilötietojasi ei enää tarvita, poistamme ne pysyvästi sovellettavan lain mukaisesti.

Tietoturva

Pyrimme asianmukaisten turvatoimenpiteiden avulla estämään luvattoman pääsyn tietoihin sekä niiden luvattoman muuttamisen, luovuttamisen tai hävittämisen.

Henkilötietoihisi pääsevät vain ne ABB:n työntekijät, jotka tarvitsevat niitä pyyntösi täyttämiseksi tai palvelujemme tarjoamiseksi.

Linkit

ABB:n verkkosivustoilla voi olla linkkejä ulkoisiin sivustoihin, eivätkä niitä luoneet henkilöt ole ABB:n valvonnan alaisia. Nämä muut sivustot voivat asettaa tietokoneellesi omia evästeitään, kerätä tietoja tai pyytää henkilötietoja. Lisätietoja saat kunkin sivuston tietosuojailmoituksesta.

Oikeutesi

Sinulla on oikeus:

  • korjata henkilötiedoissasi esiintyvät virheet tai päivittää tietojasi
  • saada kopio hallussamme olevista henkilötiedoistasi
  • poistaa sellaiset henkilötiedot, joita meillä ei lain nojalla ole enää oikeutta käyttää
  • siirtää henkilötietosi uudelle toimittajalle (jos sovellettavissa)
  • vastustaa henkilötietojesi käsittelyä oikeutetun edun perusteella (mikäli syymme käsittelylle eivät ole painavampia kuin tietosuojaa koskeville oikeuksillesi aiheutuva haitta) tai rajoittaa sitä, kuinka käytämme henkilötietojasi sillä aikaa, kun valitusta tutkitaan.

Voit esittää tällaisen pyynnön sivulla ABB.com Privacy Page. Joissakin tilanteissa meidän on ehkä rajoitettava edellä mainittuja oikeuksia yleisen edun (kuten rikosten ehkäisy tai selvitys) ja omien etujemme (kuten lainmukaisen salassapito-oikeuden ylläpitäminen) turvaamiseksi.

Jos olemme pyytäneet suostumustasi käyttää tietojasi tiettyyn tarkoitukseen, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Voit tehdä tämän kirjautumalla tilillesi, napsauttamalla tilauksen peruutuslinkkiä tai vierailemalla sivulla ABB.com Privacy Page. Lopetamme tässä tapauksessa tietojesi käyttämisen määritettyyn tarkoitukseen ja poistamme ne.

Jos haluat tehdä valituksen tavasta, jolla olemme käsitelleet henkilötietojasi, voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme jättämällä valituksen sivulla ABB.com Privacy Page.

Evästeet

Pyrimme evästeiden avulla parantamaan palvelumme laatua ja ymmärtämään paremmin, miten verkkosivustojamme käytetään. Tallennamme siksi käyttäjäasetukset evästeinä sekä seuraamme käyttäjätrendejä ja -malleja siitä, miten sivustojamme selataan. Voimme evästeiden avulla erottaa vierailijat toisistaan määrittämällä satunnaisen anonyymin tunnuksen jokaiselle vierailijalle. Näiden tietojen perusteella laskemme vierailijamäärän, saamme tarkempia tietoja sisältömme suosiosta ja näemme, miten sivustoamme käytetään.

Voit määrittää selaimesi hylkäämään kaikki evästeet tai ilmoittamaan, milloin eväste lähetetään. Sivustojemme jotkin ominaisuudet tai palvelut eivät kuitenkaan välttämättä toimi kunnolla ilman evästeitä.

ABB:n verkkosivustoon liittyvät erityiset evästeet

ABB:n verkkosivusto käyttää sekä ”ensimmäisen osapuolen” evästeitä (ABB:n verkkosivuston asettamat evästeet) että ”kolmannen osapuolen” evästeitä (sellaisen kolmannen osapuolen asettamat evästeet, joka tarjoaa palvelua ABB:n verkkosivustolle). Ensimmäisen osapuolen evästeiden avulla tallennamme asetukset, seuraamme käyttäjätrendejä ja -malleja verkkotilastojen palveluntarjoajien avulla ja tallennamme vierailusi aikana tarvittavat tiedot (esimerkiksi ostoskorisi sisällön). 

Alla olevassa taulukossa kuvataan ABB:n verkkosivuston käyttämiä verkkoseurantaevästeitä.

Evästeen tarjoaja Evästeen tyyppi Evästeen tarkoitus
Google Analytics Ensimmäinen osapuoli Verkkoanalyysi (anonyymit käyttötilastot)
New Relic Ensimmäinen osapuoli Suorituskyvyn seuranta (anonyymit tilastot siitä, miten nopeasti sivumme latautuvat käyttäjille eri puolilla maailmaa)
Optimizely Ensimmäinen osapuoli Verkkosivuston uusien ominaisuuksien A/B-testaus (anonyymi)
Crazy Egg Ensimmäinen osapuoli Käyttäjän käyttäytymisanalyysi (anonyymit tiedot siitä, miten käyttäjät vierittävät sivua ja toimivat vuorovaikutuksessa sen kanssa)
wiredminds Ensimmäinen osapuoli Anonyymit käyttöprofiilit liidien tuottamiseksi (sen määrittäminen, mistä yhtiöistä vierailijamme ovat peräisin)
Pardot by SalesForce Ensimmäinen osapuoli Anonyymit käyttöprofiilit liidien tuottamiseksi ja markkinointikampanjoiden hallitsemiseksi
Salesforce Marketing Cloud Ensimmäinen osapuoli Markkinoinnin automatisointipalvelu. Seuraa sähköpostin ja verkkokanaviemme toimintaa.

Tietosuojakäytännön muutokset

Huomaa, että tämä tietosuojakäytäntö muuttuu ajoittain. Useammat muutokset ovat luultavasti vähäisiä, mutta jotkin niistä voivat olla merkittävämpiä. Jos se on asianmukaista ja mahdollista, ilmoitamme sinulle tällaisista muutoksista sähköpostitse. Jokainen versio merkitään sivun yläreunaan.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja tästä ilmoituksesta, voit jättää niitä sivulla ABB.com Privacy Page.

Liite – ABB:n tytäryhtiöiden luettelo

Maa/alue Yhtiö
Alankomaat ABB B.V.
Algeria ABB Algeria SpA Asea Brown Boveri
Angola Asea Brown Boveri Electrica SGPS (Angola) Limitada
Argentiina ABB S.A.
Australia ABB Australia Pty Limited
Bahrain ABB Technologies W.L.L.
Bangladesh ABB Limited
Belgia ABB N.V.
Bolivian monikansainen
valtio
Asea Brown Boveri Ltda.
Botswana ABB (Pty) Ltd.
Brasilia ABB Ltda.
Bulgaria ABB Bulgaria EOOD
Chile ABB S.A.
Ecuador ABB Ecuador S.A.
Egypti Asea Brown Boveri S.A.E.
El Salvador ABB S.A. de CV
Espanja Asea Brown Boveri S.A.
Etelä-Afrikka ABB Holdings (Pty) Ltd.
Filippiinit ABB, Inc.
Ghana ABB Power & Automation Limited
Hongkong ABB (Hong Kong) Ltd.
Indonesia PT ABB Jasa Indonesia
Intia ABB India Limited
Irak Iraq Technology for Advanced Energy LLC
Irlanti ABB Limited
Israel ABB Technologies Ltd.
Italia ABB S.p.A.
Itävalta ABB AG
Japani ABB K.K.
Jordania ABB Limited/Jordan LLC.
Kamerun Asea Brown Boveri S.A.
Kanada ABB Inc.
Kazakstan ABB LLP.
Kenia ABB Limited
Kiina ABB (China) Ltd.
Kolumbia ABB Ltda.
Kongon demokraattinen tasavalta ABB SARL
Korean tasavalta ABB Ltd.
Kreikka Asea Brown Boveri Industrial, Technical & Commercial Company of Imports – Exports S.A.
Kroatia ABB Ltd.
Kuwait ABB Engg. Technologies Co. (KSCC)
Laosin demokraattinen kansantasavalta ABB Sole Company Limited
Latvia ABB SIA
Liettua ABB UAB
Luxemburg ABB S.A. (in Liquidation)
Malesia ABB Holdings Sdn. Bhd.
Marokko ABB S.A.
Mauritius Asea Brown Boveri Ltd.
Meksiko Asea Brown Boveri S.A. de C.V.
Mosambik ABB Limitada
Namibia ABB (Namibia) (Pty) Ltd.
Nigeria ABBNG Limited
Norja ABB AS
Norsunluurannikko ABB Technology SA
Oman ABB LLC,
Pakistan ABB (Pvt) Ltd.
Panama ABB S.A.
Peru ABB S.A.
Portugali ABB (Asea Brown Boveri), S.A.
Puola ABB Sp. z o.o.
Qatar ABB LLC
Ranska ABB SAS
Romania ABB SRL
Ruotsi ABB AB
Saksa ABB AG
Sambia ABB Ltd.
Saudi-Arabia ABB Contracting Company Ltd.
Senegal ABB Technologies S.A.
Serbia ABB d.o.o.
Singapore ABB Pte. Ltd.
Slovakia ABB, s.r.o.
Slovenia ABB Inzeniring d.o.o.
Sri Lanka Asea Brown Boveri Lanka (Private) Limited
Suomi ABB Oy
Sveitsi ABB Asea Brown Boveri Ltd
Taiwan ABB Ltd.
Tansanian yhdistynyt tasavalta ABB Limited
Tanska ABB A/S
Thaimaa ABB LIMITED
Tšekin tasavalta ABB s.r.o.
Tunisia ABB Maghreb Services S.A.
Turkki ABB Elektrik Sanayi A.S.
Uganda ABB Ltd.
Ukraina ABB Ltd.
Unkari ABB Engineering Trading and Service Ltd.
Uusi-Kaledonia ABB SAS
Uusi-Seelanti ABB Limited
Valko-Venäjä Asea Brown Boveri LLC
Venäjän federaatio ABB Ltd.
Vietnam ABB Ltd.
Viro ABB AS
Yhdistyneet arabiemiirikunnat ABB FZ-LLC
Yhdistynyt kuningaskunta ABB Limited
Yhdysvallat ABB Inc.
Zimbabwe ABB (Private) Ltd.