Frekventni regulatori

U industrijskoj proizvodnji se potroši oko 40 odsto energije od čega 2/3 u procesima koje pokreću elektromotori. Frekventni regulatori regulišu brzinu elektromotora tako što kontrolišu protok energije i mogu da smanje potrošnju i do 50 odsto. Pa ipak, manje od 10 odsto motora je opremljeno ovakvim uređajima.Većina elektromotora se koristi za pokretanje ventilatora, pumpi i kompresora i svi rade u punoj brzini, konstantno, čak i kada to nije neophodno. Brzina motora se obično kontroliše preko prekidača što je metod koji podseća na usporavanje automobila uz istovremenu upotrebu kočnice i gasa. Ovakvi procesi dovode do trošenja opreme, neefi kasne potrošnje velike količine energije i nepotrebne emisije gasova. Primenom ABB-ovih frekventnih regulatora, korišćenje elektromotora postaje mnogo efikasnije.

ABB je vodeći svetski proizvođač niskonaponskih i srednjenaponskih frekventnih regulatora velike snage, a portfolio proizvoda se proteže od 100 vati do 100 megavata.

ABB-ovi frekventni regulatori se koriste za poboljšanje energetske efikasnosti u mnogim delatnostima i aplikacijama od monofaznih stambenih i poslovnih objekata do velikih električnih pogonskih sistema koji snabdevaju fabrike za pretvaranje gasa u tečno stanje ili GMD sistema koji melju rude i minerale u rudnicima i postrojenjima za preradu. Zapravo, frekventni regulatori su sastavni deo mnogo veće ABB-ove ponude iz oblasti energetike i procesne automatizacije koje pomažu korisnicima da efikasno koriste električnu energiju i povećaju produktivnost u energetski zahtevnim industrijama kao što su cementna, metalurška, industrija nafte, gasa i električne energije, u rudarstvu, proizvodnji celuloze i papira.

U vremenu kada se čitava zajednica nalazi pred izazovom kako da zadovolji rastuću potrebu za energijom na ekološki podoban način, primena ABB-ovih frekventnih regulatora će nastaviti da daje dobre rezultate tokom mnogo narednih godina. 
Select region / language