Industrijski roboti

Krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih, ABB je prvi na svetu promovisao robota za industrijsko bojenje i robota koga u potpunosti kontroliše električni mikroprocesor.Do današnjih dana, ABB je zadržao tržišno i tehnološko liderstvo sa preko 175.000 prodatih robota korisnicima širom sveta što predstavlja jednu od najvećih instaliranih baza u industriji robotike.

Uticaj ovih robota na proces proizvodnje i industrijsku produktivnost je od revolucionarnog značaja. Njihova sposobnost da značajno povećaju učinak i kvalitet procesa proizvodnje a da istovremeno smanje zastoje, troškove i broj radnika čini ih neprocenjivo važnim za industrijsku proizvodnju.

ABB roboti imaju značajnu ulogu i u svakodnevnom životu: gotovo u svakom trenutku mi koristimo neki od proizvoda koje su proizveli ili kojima su rukovali ABB roboti. 

Oni prave solarne panele na našim krovovima, posuđe na našim stolovima, građevinski materijal za naše domove, keramiku u našem kupatilu, šporete, mašine za pranje sudova, plastične kante, drvene ormane i metalne sudopere u našoj kuhinji.

ABB roboti uzimaju, podižu, pakuju i stavljaju na palete tablete i druge lekove koje koristimo kada se razbolimo, a koje proizvode AstraZeneca, GlaxoSmithKline, Johnson&Johnson and Schering-Plough. Koriste se i u bolnicama za fizioterapeutske vežbe.

Pre svega, ABB roboti prave autobuse, automobile i kamione koje vozimo. Većina proizvođača automobila i njihovih dobavljača koristi ABB robote u čitavom procesu proizvodnje ili nekom njegovom delu – u pogonu montaže, automatizacije, na šasiji ili finalnom bojenju.

Velika promena na radnom mestu


S obzirom da u velikoj meri utiču na unapređenje procesa proizvodnje i uslova u kojima rade zaposleni, ABB roboti istovremeno doprinose poboljšanju zdravlja i povećanju bezbednosti.
Roboti su preuzeli monotone i teške poslove kao što je podizanje i nošenje teških predmeta, smanjili česte promene radnika na tim poslovima, podigli ukupno zadovoljstvo zaposlenih na mnogim radnim mestima koja su opasna, monotona i prljava.
Select region / language