ABB na Sajmu obnovljivih izvora energije u Beogradu

Mart 2014 - Treći Međunarodni sajam obnovljivih izvora energije IERWE i Sajam grejanja, klimatizacije i ventilacije THERM 2014 održan je u „Belexpo centru“ u Beogradu od 12. do 14. marta.

Na Sajmu obnovljivih izvora energije učestvovalo je 35 direktnih izlagača: 19 izlagača iz Srbije, kao i 16 iz inostranstva - Slovenije, Hrvatske, Italije, Austrije, Nemačke, Grčke i Bugarske. Među preduzećima iz Srbije i ove godine se našla kompanija ABB.

U okviru Poslovnog foruma organizovan je prateći program na kojem su domaći i strani predavači i izlagači održali prezentacije o različitim temama iz oblasti obnovljivih izvora energije, i na taj način informisali posetioce o tehničkim novitetima i aktuelnim projektima.

Inženjer Milan Jevremović, rukovodilac prodaje poslovne jedinice „Elektromotorni pogoni i industrijska automatika“, održao je prezentaciju „ABB rešenja u solarnim aplikacijama“. Predstavljeni su svi proizvodi iz ABB portfolia koji se koriste u izgradnji savremenih PV solarnih elektrana. Poseban akcenat je bio na solarnim invertorima, među kojima se sada nalaze i proizvodi fabrike „Power One“, članice ABB Grupe.

ABB je jedna od vodećih kompanija na svetu koja može da ponudi kompletna rešenja i integriše obnovljive izvore energije sa energetski efikasnim pametnim zgradama, izjavio je Jevremović.

Specijalizovani sajam IERWE promoviše efikasnu uštedu energije i ukazuje na mogućnosti ekonomskog razvoja korišćenjem potencijala obnovljivih izvora energije (OIE) i energetske efikasnosti u Srbiji, sa osvrtom na pozitivan uticaj korišćenja OIE na životnu sredinu.