ABB na Sajmu Voda 2015 – U službi industrije za preradu voda

Novembar 2015 - U okviru sedmog po redu Međunarodnog Sajma Voda, koji se održao u periodu od 17. do 19. novembra 2015. godine u beogradskom Belexpocentru, kompanija ABB je predstavila svoje proizvode i rešenja  u oblasti industrije za preradu voda.

Akcenat je bio na elektromagnetnim meračima protoka za vodu:

• WaterMaster,  koji predstavlja rešenje za merenje protoka u veoma različitim oblastima, kao što su prerada pitke vode, otpadnih voda i kanalizacije
  • AquaMaster, merač protoka koji se koristi u mrežama za distribuciju vode, posebno pogodan za merenja na udaljenim lokacijama zbog mogućnosti alternativnih načina napajanja.

Takođe su predstavljeni i proizvodi iz oblasti analitičkih merenja tečnosti, kao i frekventni regulatori i motori.

Sajam je na jednom mestu okupio proizvođače i distributere opreme, uređaja i hemikalija, predstavnike naučnih institucija, projektantskih firmi, vodoprivrednih preduzeća, lokalnih samouprava, javnih komunalnih preduzeća, ministarstava kao i finansijskih institucija koje kroz donacije i zajmove investiraju novac u vodoprivredu.

U okviru Sajma Voda, održan je i Međunarodni naučno-stručni skup o vodi pod nazivom Forum Voda u konferencijskim salama hotela Holiday Inn. Na Forumu Voda, koji je ugostio vodeće stručnjake iz zemlje i inostranstva, govorilo se, između ostalog, o kvalitetu otpadnih voda i infrastrukturnih objekata u Srbiji, inovacionim konceptima u integralnom planiranju urbane infrastrukture, potreba i mogućnosti primene sistema gradskih voda, kao i budućih investicija u sektoru otpadnih voda.

Sajam je organizovan pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije, DVGW (German Technical and Scientific Association for Gas and Water), IAWD (International Association of Water Supply Companies in the Danube River Catchment Area), a organizatori su Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo i kompanija "Belexpo".

Arhiva vest