Global site

ABB-ove stranice koriste kolačiće. Korišćenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića. Saznajte više

ABB učestvovao na 34. Savetovanju za velike električne mreže CIGRE

Kompanija ABB učestvovala je kao veliki sponzor na 34. savetovanju CIGRE koje se ove godine održalo u periodu od 02. do 06. juna u Vrnjačkoj Banji.

Srpski nacionalni komitet Međunarodnog savetovanja za velike električne mreže – CIGRE Srbija, održao je svoje tradicionalno savetovanje, 34. po redu, pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, Akcionarskog društva Elektromreže Srbije i Mešovitog holdinga Elektroprivrede Republike Srpske.

Kompanija ABB koja tradicionalno učestvuje na "CIGRE Srbija" savetovanju kao veliki sponsor, nagrađena je za doprinos održavanju Savetovanja i tom prilikom zahvalnica je uručena Aleksandru Ćosiću, direktoru kompanije ABB u Srbiji.

Tokom trajanja konferencije, ABB je predstavio svoja rešenja u oblasti problematike proizvodnje, prenosa i distribucije električne energije. Održana je poslovna prezentacija kompanije na kojoj smo govorili o UniSec srednjenaponskom vazduhom izolovanom postrojenju za sekundarnu distribuciju, kao i o GIS tehnologiji i ABB ZX familiji proizvoda.

ABB je učestvovao i na tehničkoj izložbi CIGRE Srbija EXPO 2019, gde je više od 800 naučnika i stručnih radnika, kao i poslovnih ljudi iz elektroprivrede, instituta, projektantskih firmi i sa fakulteta imalo prilike da razgovara sa kolegama i dobiju više informacija o ABB-ovoj opremi i proizvodima, kao i najnovijim tehničkim dostignućima i rešenjima u proizvodnji elektroenergetske opreme.