Global site

ABB učestvovao na 34. Savetovanju za velike električne mreže CIGRE

Kompanija ABB učestvovala je kao veliki sponzor na 34. savetovanju CIGRE koje se ove godine održalo u periodu od 02. do 06. juna u Vrnjačkoj Banji.

Srpski nacionalni komitet Međunarodnog savetovanja za velike električne mreže – CIGRE Srbija, održao je svoje tradicionalno savetovanje, 34. po redu, pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, Akcionarskog društva Elektromreže Srbije i Mešovitog holdinga Elektroprivrede Republike Srpske.

Kompanija ABB koja tradicionalno učestvuje na "CIGRE Srbija" savetovanju kao veliki sponsor, nagrađena je za doprinos održavanju Savetovanja i tom prilikom zahvalnica je uručena Aleksandru Ćosiću, direktoru kompanije ABB u Srbiji.

Tokom trajanja konferencije, ABB je predstavio svoja rešenja u oblasti problematike proizvodnje, prenosa i distribucije električne energije. Održana je poslovna prezentacija kompanije na kojoj smo govorili o UniSec srednjenaponskom vazduhom izolovanom postrojenju za sekundarnu distribuciju, kao i o GIS tehnologiji i ABB ZX familiji proizvoda.

ABB je učestvovao i na tehničkoj izložbi CIGRE Srbija EXPO 2019, gde je više od 800 naučnika i stručnih radnika, kao i poslovnih ljudi iz elektroprivrede, instituta, projektantskih firmi i sa fakulteta imalo prilike da razgovara sa kolegama i dobiju više informacija o ABB-ovoj opremi i proizvodima, kao i najnovijim tehničkim dostignućima i rešenjima u proizvodnji elektroenergetske opreme.