ABB na 10. Međunarodnom sajmu „Energetika“ 2014 u Beogradu

Oktobar 2014 - Međunarodni Sajam energetike pod sloganom „Zelena energija“ održan je u Beogradu u periodu od 13-16. oktobra 2014. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike. Sajam je ove godine okupio oko 150 izlagača iz zemlje i inostranstva. ABB iz Srbije, koji tradicionalno nastupa na ovom sajmu, predstavio je svoje proizvode i dostignuća iz oblasti energetike i industrijske automatizacije.

Tokom sajma posetioci su imali prilike da se bliže upoznaju sa izloženim uređajima iz ABB portfolija i razmene mišljenja i informacije sa kolegama iz ABB tima.

Predstavljeni su:

• Novi frekventni regulator ACS580, deo nove serije potpuno kompatibilnih regulatora
  • Solarni invertor TRIO- 27.6-TL-OUTD-S2X
  • Nova generacija Emax2 vazdušnih prekidača

Sajamski događaj koji okuplja najvažnije institucije, kompanije i stručnjake iz energetskog sektora Srbije imao je za temu racionalno trošenje prirodnih resursa, nove metode u očuvanju i unapređenju životne sredine, obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost. ABB je svojim nastupom i predstavljanjem svojih tehnologija pokazao da prati problematiku energetskog sektora, kao i sektora zaštite životne sredine.