Global site

ABB-ove stranice koriste kolačiće. Korišćenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića. Saznajte više

Svečano otvoren savremeni ABB trening centar "Nikola Tesla"

Kompanija ABB d.o.o. Beograd je svečano otvorila savremeni trening centar "Nikola Tesla" u okviru svoje poslovne zgrade u Beogradu.

U utorak, 02. jula 2019. godine, kompanija ABB, inventivni tehnološki lider u oblasti energetike i vodećih digitalnih tehnologija u industriji, svečano je otvorila savremeni tehnološki trening centar "Nikola Tesla“ u poslovnoj zgradi kompanije ABB u Beogradu. Projekat izgradnje i opremanja trening centra trajao je 6 meseci i realizovan je u saradnji sa kompanijom ABB iz Nemačke.

Projekat je zasnovan na ideji da ABB ponudi kupcima savremeni interaktivni prostor u kojem bi mogli da upoznaju izloženu opremu i da dobiju više informacija o ABB proizvodnom portfoliu, rešenjima, uslugama i savremenim tehnologijama koje ABB nudi u Srbiji. 

Interaktivni centar je podeljen u tri tematske celine, od kojih je prva vezana za upravljanje pametnim domom i opremljena je ABB-Free@home sistemom kućne automatike. U interaktivnoj dnevnoj sobi nalaze se kompletne ABB instalacije i kvalitetna i pouzdana rešenja vezana za upravljanje pametnim zgradama i domovima.

Drugi deo trening centra je vezan za segmente Energetika i Industrija u kome se nalaze izloženi niskonaponski i srednjenaponski razvodni ormani i table, UniSec srednjenaponsko vazduhom izolovano postrojenje za sekundarnu distribuciju, koje se najčešće koristi u trafo stanicama za napajanje većih stambeno - poslovnih objekata i tržnih centara, zatim je izložena i merno-regulaciona oprema i instrumentacija, a poseban deo zauzima ABB robot IRB 1200 kojeg krasi novi dizajn, kompaktnost i jednostavna integracija.

Treći deo čini sam trening prostor koji je osmišljen za održavanje različitih obuka kupaca, korisnika ABB opreme i studenata.

Guenter Giesser, ABB menadžer za globalne treninge i tehničku promociju proizvoda u zgradarstvu, istakao je pred brojnim zvanicama da je trening centar izgrađen upravo za njih i da je ideja da oni najviše koriste ovaj prostor i imaju koristi od direktnog upoznavanja sa ABB uređajima koji su izloženi, kao i njihovim primenama u industriji.

"Pre dve godine ABB je osnovao program "Building Academy" koji pruža obuku klijentima u upravljanju automatizacijom prostora i objedinjuje sve uređaje koji se ugrađuju u pametne zgrade i kuće, kao i industrijske zgrade. Na inicijativu kolega iz ABB Srbije, podržali smo otvaranje jednog inovativnog trening centra u Srbiji. Cilj trening centra, kao i planiranih obuka za kupce je da se približimo kupcima i bolje razumemo njihove izazove sa kojima se suočavaju, da u zajedničkoj interakciji dođemo do rešenja kako bi njihovo poslovanje bilo profitabilno i održivo", izjavio je Guenter Giesser.

Treba naglasiti da ovo nije prvi trening centar koji je kompanija ABB otvorila u Srbiji. Pre tri godine, otvoren je ABB trening centar "Mihajlo Pupin" koji je specijalizovan za frekventne regulatore. Centar je akreditovan za obuku naših korisnika i partnera i naši treneri su autorizovani da obučavaju ne samo kolege inženjere iz Srbije, već i iz regiona. "Znanje koje posedujemo mi i naši akreditovani treneri, prenosimo našim kupcima, inženjerima i studentima, kako bi stekli praktično znanje, obuku i sertifikaciju vezano za ABB opremu koju koriste. Ovo je jedini ovakav centar u Jugoistočnoj Evropi i njegovim uspehom pokazujemo koliko ulažemo u znanje i koliko ćemo nastaviti da ulažemo i u budućnosti", istakao je Aleksandar Ćosić, direktor kompanije ABB u Srbiji.


Kontakt za medije:
ABB d.o.o.
Irena Tomić
Specijalista za komunikacije i odnose sa medijima
Bulevar Peka Dapčevića 13
11000 Beograd, Srbija
Tel: 011/3094 305
irena.tomic@rs.abb.com
www.abb.rs