Global site

ABB's website uses cookies. By staying here you are agreeing to our use of cookies. Läs mer

ABB levererar säker kraftförsörjning till kanadensiskt datacenter

Elkraftsanläggning med gasisolerat ställverk ökar tillförlitligheten och säkerheten i kraftförsörjningen

ABB ska leverera en integrerad anläggning till Hypertec för att möta expansionen av ett existerande datacenter som svar på ökad efterfrågan. En del av uppgraderingen innebär att den befintliga 25 kV kraftförsörjningen höjs till 120 kV för att öka säkerheten och tillförlitligheten i den kritiska anläggningen.

Stort behov av el
Stora datacenters drivs i industriell skala och kan använda lika mycket el som en mindre stad. De lokaliseras ofta till kalla orter där kostnaderna för kylning och tillhörande elförbrukning kan minimeras. Montreals kalla klimat lämpar sig väl för datacenters och har dessutom fördelen av konkurrenskraftiga eltaxor som nästan uteslutande baseras på förnybar vattenkraft. Quebec erbjuder även attraktiva skatteförmåner för att främja IT-sektorn. 

Datacenters arbetar vanligen med redundans eller backupmöjligheter för kritiska funktionsenheter som kraftförsörjning, datakommunikation, miljöstyrning och säkerhetsanordningar. ABB:s lösning uppfyller de behoven och ger samtidigt förbättrad tillgänglighet och effektivitet. 

Nyckelfärdig lösning för snabb driftsättning
Det nyckelfärdiga projektet, som väntas stå färdigt i slutet av 2017, omfattar konstruktion, leverans, installation och driftsättning av en 120 kV GIS-anläggning med 25 kV-distribution. Hjärtat i lösningen utgörs av ett 120 kV gasisolerat ställverk (GIS) som inryms i ett robust prefabricerat hus. Det innebär snabb installation och driftsättning och minimerar behovet av arbete på plats i det hårda klimatet. Förutom att utrustningen snabbt kan tas i bruk och är kostnadseffektiv, är den konstruerad för hög tillförlitlighet och stränga säkerhetsstandarder som är speciellt viktigt för datacenters. Anläggningen ligger alldeles i närheten av ABB:s nya Montreal-campus, som bidrar med effektivt samarbete under projektets genomförande och smidig tillgång till ABB:s expertis för uppföljande utveckling.

Avbrottsfri och intelligent kraft
”ABB har varit en nyckelpartner för Hypertec i anläggningen av vårt nya datacenter. Vår infrastruktur skulle inte vara möjlig utan ABB:s innovativa teknik för datacenters och förståelse för att avbrottsfri, intelligent kraft är ett huvudkrav i ett datacenter” säger Eliot Ahdoot, Executive Vice President of Operations på Hypertec. ”Vi väljer att arbeta med ABB eftersom de har global erfarenhet av att utveckla intelligenta kraftnätlösningar och industriella automationslösningar för datacenters.”

”Vi är glada över att kunna arbeta tillsammans med ett progressivt företag som Hypertec för att öka säkerheten, tillförlitligheten och effektiviteten för det kritiska datacenter. Vår kompakta och robusta GIS-teknik är idealisk för projektet, och vår innovativa ansats gör det möjligt att snabbt komma igång med minimalt fältarbete” säger Patrick Fragman, VD för ABB:s affärsområde Grid Integration inom företagets Power Grid-division. ”Att tillhandahålla tillförlitlig och effektiv kraftförsörjning till nya och krävande tillämpningar som datacenters är ett nyckelområde i vår Next Level-strategi och vårt värdeerbjudande att möjliggöra ett starkare, smartare och grönare elnät.”

Hypertec Group med huvudkontor i Montreal i Kanada är en global leverantör av IT-produkter och -tjänster och servar mer än 3 000 kunder i över 70 länder.

  • Kontakta oss

    Skicka in din förfrågan så kontaktar vi dig

    Kontakta oss