Global site

Az ABB weboldala cookie-kat használ. A weboldalunkat látogatók elfogadják a cookie-k használati feltételeit. Tudjon meg többet

Szelepvezérlés-menedzsment (VCM)

A turbófeltöltési technológia, amely az álló állapotból kétszeres gyorsasággal éri el a teljes terhelést

A szelepvezérlés-menedzsment vagy VCM® egy elektrohidraulikus, bütykös támasztású, változó szelep-vezérműves rendszer négyütemű motorok számára. A VCM alkalmazkodóan reagál a szelep-időzítés megváltoztatására, így a motor mindig ideális mennyiségű levegőt kap minden terhelésen és/vagy sebességen.

A hagyományos mechanikus szelep-vezérműves rendszerek egy meghatározott motor-terhelésre vannak tervezve, ezért soha nem tudják kihasználni a motor teljes teljesítményét. A VCM azonban segít a motornak alkalmazkodóbb módon kezelni a levegőt, hogy a gép a lehető legnagyobb hatékonysággal működjön különböző sebességen, terheléseken, és környezetekben.

A VCM a hagyományos időtartam fele alatt fel tud pörgetni egy turbófeltöltős motort álló állapotból teljes terhelésre – néhány esetben még ennél is gyorsabban. A VCM növeli a motor-hatékonyságot, különösen alapterhelésű alkalmazások gázmotorai esetében. A VCM új lehetőségeket kínál nagyobb teljesítményű motorok számára, melyek nagy üzemi terjedelmet vagy gyors terhelési reagálást igényelnek, például vontatóhajókon, nem közúti teherjárműveken, gázkompresszorokon és szükségáram-generátorokban.

Terméket vásárolna, vagy ajánlatot szeretne kérni?

Loading documents