АББ и Hewlett Packard Enterprise в задълбочено партньорство за свързване на индустриални клиенти с ценна информация

АББ и HPE ще осигуряват мащабируема свързаност на клиенти от промишлеността чрез интегриране на технологията на интелигентния сензор от ABB Ability™ с точките за достъп с Wi-Fi и Bluetooth на Aruba.

АББ и “Aruba” - компания на Hewlett Packard Enterprise (HPE), ще си сътрудничат за реализирането на мащабируемо високопроизводително решение за безжична свързаност за големи индустриални клиенти. Клиентите ще имат възможност да прихващат ценни данни и информация от своето оборудване чрез технологията ABB Ability™ Smart Sensor и да получават достъп до тях чрез уеб портал, облачен интерфейс или мобилно приложение.

Разширеното партньорство използва предимствата на експертния опит на АББ в оперативните технологии и лидерството на HPE в областта на инфраструктурата за информационни технологии, за да предостави на клиентите лесна за използване безжична инфраструктура, базирана на Bluetooth. Интегрираното решение ще бъде налично в края на 2019 г. и може да бъде използвано и от клиенти, работещи в опасни индустриални среди.

“Aruba е лидер на пазара и доверен партньор, който ще ни помогне да обслужваме по-добре големи съоръжения”, сподели Йонас Споорендонк, глобален продуктов мениджър за ABB Ability™ Smart Sensor. “Комбинирайки мрежовата инфраструктура, задвижвана от Aruba, с ABB Ability™, ние разширяваме съществуващото си портфолио, за да помогнем на индустриалните производители да вземат още по-добри решения за своето оборудване. Това им дава възможност да повишат производствената продуктивност и да намалят разходите за поддръжка.”

“Това сътрудничество e разширяване на съществуващото ни партньорство с АББ”, сподели Филип Шписенс, старши директор “Глобални партньорства с производители на оригинално оборудване” в Aruba. “Клиентите се нуждаят от безпроблемна и сигурна свързаност от сензорите чрез точки за достъп към тяхната ИТ мрежа, за да прихващат данни и информация в реално време, с цел да вземат информирани бизнес решения. Това сътрудничество съчетава силните страни и на двете глобални компании.”

Технологията ABB Ability™ Smart Sensor трансформира традиционни двигатели, монтирани лагери и помпи в безжично свързани устройства, измерва ключови параметри и преобразува данните в информация с практическа стойност. Използвана заедно с точките за достъп с Wi Fi и Bluetooth на Aruba, които предлагат обезпечаване с нулево докосване, технологията на интелигентния сензор (Smart Sensor) осигурява възможност на клиентите с големи индустриални обекти и множество точки за достъп лесно да наблюдават състоянието и производителността на оборудването. Това им позволява да планират поддръжката предварително, избягвайки непланирано и скъпо струващо време извън експлоатация.

Сътрудничеството разкрива нови иновативни възможности, които се простират отвъд наблюдението на състоянието и превантивната поддръжка. Например, инфраструктурата като услуга или базирани на локация услуги ще позволява и на двете компании да добавят значително по-голяма стойност за клиентите.

Сътрудничеството между АББ и HPE започна през 2017 г. със създаването на решения, които комбинират ABB Ability™ с иновативните и сигурни решения за крайни изчисления и хибридни ИТ решения, както и нови финансови бизнес модели. Компаниите са разработили също и съвместни решения за сигурни крайни изчисления, и са обединили усилия за реализирането на базирано на данни интелигентно автоматизирано решение, което балансира операциите на центрове за данни с разходно-ефективни енергийни източници в реално време, за да повиши енергийната ефективност за своите клиенти.

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp