AББ прави първа копка на съоръжение за зарядни станции за електромобили на стойност 30 милиона долара

AББ прави първа копка на съоръжение за зарядни станции за електромобили на стойност 30 милиона долара

АББ отбеляза началото на строителството на новото си съоръжение в Сан Джовани Валдарно, Италия, което ще служи като глобален център за върхови постижения и производствен обект за зарядна инфраструктура за електрически превозни средства. Очаква се съоръжението с площ 16 000 квадратни метра да започне да функционира до края на 2021 година.

Като световен лидер на пазара на решения за електрическа мобилност, инвестицията от 30 милиона щатски долара в това ново съоръжение е допълнително доказателство за постоянния ангажимент на АББ да стимулира иновациите в този бързо развиващ се сектор. Това следва инвестиция в размер на 10 милиона щатски долара в нов изцяло устойчив глобален централен офис за електрическа мобилност и център за научноизследователска и развойна дейност (НИРД), изграден в кампуса на Техническия университет в Делфт, Хеертйеслаан, Нидерландия, който официално трябва да започне работа по-късно тази година.

Новият завод ще произвежда цялото портфолио на АББ от DC зарядни станции за електрически превозни средства, от устройства за домашна употреба до системи за инсталиране в обществени зони и такива, посветени на градския обществен транспорт. Освен това, той ще спомогне допълнително за растежа и иновациите на АББ в сектора на електрическата мобилност.

Джампиеро Фризио, ръководител на дивизия „Интелигентно захранване“ на АББ, коментира: „Днес е важен момент за нашия бизнес за електрическа мобилност. Ние в АББ движим напредъка в сектора от повече от десетилетие и това ново, най-съвременно съоръжение ще допринесе значително за по-нататъшното развитие на глобалния преход към електрическа мобилност с нулеви емисии.“

Новото съоръжение ще се характеризира с интеграцията на дигиталните решения ABB AbilityTM. Те ще позволят пълна видимост и оптимизация на производството на всеки отделен продукт и ще свържат автоматизираните системи за управление на складове с отделите във фабриката. Автоматизираното оборудване за сглобяване на печатни платки и системите за наблюдение и тестване ще бъдат свързани към информационната система на завода.

Научноизследователските и развойни дейности ще се провеждат в специално пространство с площ 3200 квадратни метра за разработване и създаване на прототипи. Те ще се съсредоточат върху внедряването на иновативни решения, нов софтуер и нови инструменти за управление на жизнения цикъл на продуктите, за да интегрират изцяло научноизследователската и развойна дейност с производствените дейности, както вътрешно, така и с външни услуги за производство на електроника.

Междувременно, интегрирането на възобновяеми източници на енергия като слънчеви панели на покрива, оптимизирана система за отопление и охлаждане и въвеждането на електрически парк от превозни средства за служителите, логистичните, търговски и сервизни екипи ще помогнат за намаляване на въздействието на съоръжението върху околната среда.

Франк Мулон, ръководител на глобалното бизнес направление на АББ  „Инфраструктурни решения за електрическа мобилност“, заключи: „Тъй като глобалното търсене на устойчив транспорт продължава да се увеличава, новото съоръжение ще гарантира, че АББ може да посрещне това търсене и да остане основния доставчик на комплексни решения за електрическа мобилност.“

АББ има ненадминат опит в разработването на устойчиви транспортни решения. От своето навлизане на пазара за зареждане на електрически превозни средства преди десетилетие, АББ има продадени повече от 14 000 бързи DC зарядни станции в над 80 държави. Наскоро АББ получи наградата Глобален лидер в електрическа мобилност за 2019 г., за ролята си в подкрепа на международното приемане на решения за устойчив транспорт.

АББ наскоро съобщи, че ще осигури технологията за зареждане на болидите от трето поколение (Gen3) в световния шампионат на FIA ABB Formula E - първото световно състезание само с електромобили.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията нa обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 110 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp