Säsong fem av ABB Formula E tar tekniken för tävlingsbilar till nästa nivå

Säsong fem av ABB FIA Formula E Championship, världens första helt elektriska FIA motorsportserie, börjar den 15 december i Ad Diriyah, Saudiarabien, med nästa generations tävlingsbilar, nya platser och ännu starkare förare. Totalt kommer 11 omgångar att genomföras innan finalen i New York i juli.

Den nya säsongen är den mest ambitiösa hittills, där 11 lag, 22 förare och nio globala biltillverkare konkurrerar. En höjdpunkt är debuten av ”Gen2”, världens mest avancerade elektriska tävlingsbil med en toppfart på 280 km/h och fördubblad lagringskapacitet av batteriet jämfört med sin föregångare. Den nya tekniken kommer att tillåta att tävlingen, för första gången, kan genomföras på en enda laddning.

Som titelsponsor för ABB FIA Formula E Championship kommer ABB att ha en betydande närvaro på alla tävlingarna för att lyfta e-mobilitet för en hållbar framtid. I säsong 5 är den ledande kvinnliga racerföraren, Simona de Silvestro, en ny global ambassadör för ABB, som ska bidra till att öka medvetenheten om vår banbrytande teknik för e-mobilitet samt vårt engagemang och bidrag till mångfald. Simona kommer att kombinera sin ambassadörsroll med testkörningar för Venturi Fromula E-teamet, som har sportens enda kvinnliga teamchef, Susie Wolff.

Simona De Silvestro är den andra ABB Formula E-föraren som blir ABB-ambassadör och ansluter sig till Sébastien Buemi, som i säsong 5 kör för laget Nissan E. DAMS.

ABB blev titelsponsor för Formula E i januari i år och grundas på principerna om energieffektivitet och hållbarhet. För ABB är det en arena där vårt egna banbrytande tekniska ledarskap inom e-mobilitet kan presenteras.

Tävlingarna visar också att världens övergång från fossila bränslen till e-mobilitet kan vara lika spännande som miljömässigt hållbar.

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp