Simona De Silvestro utsedd till ABB:s ambassadör i ABB Formula E

Den ledande schweiziska racerföraren gick samman med ABB inför den nya säsongen av ABB FIA Formula E.

Simona, 30, kommer att representera ABB och tillsammans ska vi verka för att öka kunskapen om fördelarna med en elektrifierad transport. Simona kombinerar sitt uppdrag med att testköra för Venturi, Formula E-laget som leds av Susie Wolff.

"Jag är glad över att vara en del av det här spännande samarbetet mellan ABB och Formula E, särskilt eftersom mästerskapet växer för varje år. Värderingar om exempelvis hållbarhet och elektrifiering av transport är viktiga ämnen för oss alla och jag är stolt över att kunna bidra till våra gemensamma mål", säger Simona eller ”Iron Maiden” som hon ibland kallas på grund av sin konkurrenskraftiga beslutsamhet.

  • Simona De Silvestro är ABB:s nya ambassadör.
  • I december inleddes den femte säsongen av ABB FIA Formula E.
  • Gen2 lanseras med en fördubblad batterikapacitet i jämförelse med sin föregångare.

Simona ansluter sig till en annan ledande schweizisk idrottstalang, Sébastien Buemi som sedan tidigare är ABB:s ambassadör. Sébastien, som blev seriens mästare under andra säsongen, kommer i år att tävla med Nissan e.DAMS lag. Som ABB-ambassadörer i Formula E kommer Simona och Sébastien att arbeta för att synliggöra ABB:s engagemang och banbrytande teknik vid de olika tävlingarna runt om i världen.

"Vi är stolta över att välkomna Simona som ny ABB-ambassadör för Formula E. Som en erfaren racerförare i flera motorsporter, är hon en idealisk person att arbeta för kraften och potentialen inom e-mobilitet. I säsong 5 kommer vi med hennes stöd att fortsätta att tänja på gränserna för e-mobilitet, som en del av vårt åtagande att driva världen utan att förbruka jordens resurser", säger Frank Muehlon, global chef för ABB:s laddningsinfrastruktur för elbilar.

Simona ansluter sig till ABB FIA Formula E som inleder sin mest ambitiösa säsong hittills, med elva lag, 22 förare och nio globala biltillverkare som konkurrerar om utmärkelserna. En av säsongens höjdpunkter är debuten av ”Gen2”, världens mest avancerade elektriska tävlingsbil med en toppfart på 280 km/h och fördubblad batterikapacitet jämfört med sin föregångare. Den nya tekniken kommer att tillåta att tävlingen, för första gången, kan genomföras på en enda laddning. E-racingen visar att världens övergång från fossila bränslen till elektrifierade transporter är lika spännande som den är miljömässigt hållbar.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp