ABB sällar sig till en utvald grupp av Nobel International Partners

Företagets engagemang för forskning, innovation och utbildning gör ABB till en idealisk partner med Nobel Media.

ABB:s banbrytande arbete inom vetenskap och teknik och dess engagemang för utbildning är grunden till ett nytt, globalt samarbete med Nobel organisationen.

Mattias Fyrenius, VD Nobel Media, Lars Heikensten, VD Nobelstiftelsen, Ulrich Spiesshofer, koncernchef ABB samt Johan Söderström, vd ABB Sverige. Foto: Alexander Mahmoud
Mattias Fyrenius, VD Nobel Media, Lars Heikensten, VD Nobelstiftelsen, Ulrich Spiesshofer, koncernchef ABB samt Johan Söderström, vd ABB Sverige. Foto: Alexander Mahmoud

ABB har anslutit sig till en utvald grupp av innovativa företag för att bli en ”Nobel International Partner”. Partnerprogrammet är verksamt i samarbete med Stockholmsbaserade Nobel Media, en enhet inom Nobelstiftelsen – vars årliga priser inom fysik, kemi och andra vetenskapliga områden erkänner världens mest omvälvande genombrott.

Som en Nobel International Partner kommer ABB att tillföra sin djupa erfarenhet inom vetenskap, innovation och forskning och dess engagemang för innovation till Nobel Medias globala program – aktiviteter som utökar Nobelprisets räckvidd till miljontals studenter, beslutsfattare och en intresserad allmänhet runt om i världen.

"Vi är glada att bli en Nobel International Partner för att hylla de visionärer som formar vår värld och skapar framtiden", säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer, "Nobel och ABB delar ett djupt engagemang för innovation och idéers kraft och vi inspireras av denna möjlighet att rikta uppmärksamheten till Nobelpristagarnas banbrytande arbete, att hylla forskning och upptäckter samt att inspirera nästa generations extraordinära pionjärer. Vi ser fram emot att arbeta nära tillsammans med Nobel och att involvera våra kunder, våra medarbetare och engagerade aktörer runt om i världen i denna spännande strävan."

Nobel Medias program inkluderar inspirerande evenemang, digitala medier och speciella utställningar och aktiviteter relaterade till de hundratals nobelpristagare sedan år 1901, och arvet från Alfred Nobel, 1800-talets svenska kemist, ingenjör och uppfinnare på vars inspiration och förmögenhet Nobelpriserna upprättades.

Aktiviteterna där ABB deltar, inkluderar globala Nobel Prize Dialogue-konferenser – årliga evenemang i huvudstäder som ger nobelpristagare, forskare, uppfinnare och andra stora tänkare att tillsammans med allmänheten möjlighet att diskutera lösningar på några av världens mest angelägna frågor.

"Vi tror att vi genom att göra detta tillsammans – Nobel och ABB – kan få människor i global skala ännu mer engagerade och intresserade av dessa områden", säger Mattias Fyrenius, VD för Nobel Media. Och jag tror att det är viktigt för ABB. Det är viktigt för Nobel. Och jag tror verkligen att det är viktigt för mänskligheten."

Johan Söderström, vd för ABB Sverige, säger att partnerskapet med Nobel har en särskild betydelse för företaget:

"Att samarbeta med en av vårt lands viktigaste institutioner är ett privilegium för oss alla på ABB. Vi gläder oss åt att fördjupa oss i alla event och aktiviteter tillsammans med de bästa forskarna i världen. Samarbetet stärker också vårt engagemang i yngre generationer.”

Genom att bli en internationell Nobel-partner ansluter sig ABB till en utvald grupp av andra globala företag som är kända för sitt engagemang för forskning, innovation, utbildning, hållbar ekonomisk tillväxt och socialt ansvarstagande: 3M, Ericsson, Scania och Volvo Cars.

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp