Az ABB villámtöltési technológiát szállít az ABB FIA Formula-E világbajnokság harmadik generációs versenyautóihoz

2022-től kezdődően az ABB-nek a világ élvonalába tartozó technológiájával végzik az ABB FIA Formula-E világbajnokság harmadik generációs versenyautóinak töltését.

Az ABB villámtöltőit integrálják az ABB FIA Formula-E világbajnokság rendszerébe, így a versenysorozat 2022-2023-as, kilencedik évadának kezdetétől már ezekkel töltik a futamokon induló, harmadik generációs versenyautókat.

Az új járművek – a legújabb akkumulátortechnológiának köszönhetően – könnyebbek, gyorsabbak és energiahatékonyabbak lesznek.

A töltők végleges specifikációját az ABB Energetika csapatának mérnökei, valamint a FIA és a Formula-E motorsport-irányító testülete még jelenleg is értékelik. A cél olyan innovatív és biztonságos megoldásokat fejleszteni a hordozható egységekhez, hogy azokkal egyidejűleg két versenyautót is lehessen tölteni.

Az ABB villámtöltési technológiát szállít az ABB FIA Formula-E világbajnokság harmadik generációs versenyautóihoz
Az ABB villámtöltési technológiát szállít az ABB FIA Formula-E világbajnokság harmadik generációs versenyautóihoz

Az ABB, amely már több mint 14 000 DC villámtöltőt telepített a világ több mint 80 országában, bevált technológiai megoldásokkal és széleskörű tapasztalattal rendelkezik, amit most a harmadik generációs autókhoz alkalmazott töltőkben hasznosít, amelyeket a versenykörnyezet egyedi igényeinek figyelembevételével alakítanak ki.

„Az ABB FIA Formula-E bajnokság több mint egy egyszerű verseny, mivel ez a versenysorozat tesztelési környezetet biztosít az innovatív e-mobilitási technológiáinkhoz, meghatározó szerepet játszik az elektromos járművek gyártásában, és jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy mindnyájunk érdekében egy tisztább környezetet lehessen teremteni” – nyilatkozta Tarak Mehta, az ABB Energetika üzletágának vezetője. „Büszkék vagyunk rá, hogy névadó szponzorként támogatjuk a Formula-E bajnokságot, és örülünk a FIA azon döntésének is, hogy a 7. évadtól kezdődően a versenysorozatot a világbajnokság rangjára emelte, ami megnövelte a Formula-E jelentőségét”.

Alejandro Agag, a globális, teljesen elektromos hajtású járművek versenysorozatának elnöke és társalapítója elmondta: „Amióta a 4. évadban az ABB névadó szponzorként csatlakozott a FIA Formula-E bajnoksághoz, szoros együttműködés keretében azon dolgozunk, hogy a versenysorozattal tesztkörnyezetet teremtsünk a versenyautókban alkalmazott technológiák sorozatgyártásba vételének, ami a versenysorozat eredeti célját is elősegíti, hogy az elektromos járművek elterjedésének felgyorsításával ellensúlyozzuk a klímaváltozást. Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy milyen eredményeket hoz majd a hosszú távú partneri együttműködésünk” – fűzte hozzá Agag.

Az ABB az elektromos járművekhez kifejlesztett, összekapcsolt DC villámtöltési rendszerek terén olyan jelentős projekteknek köszönhetően vált globális piacvezetővé, mint például a „Electrify America”, az „IONITY” és a „Fastned”, amelyekhez nagy teljesítményű DC villámtöltő-állomásokat szállított. Az ABB hivatalos partnere a TAG Heuer Porsche Formula-E teamnek is.

A globális jelenlétét erősítő ABB FIA Formula-E bajnokság versenyei olyan innovatív technológiát vonultatnak fel, amely elengedhetetlen e fenntartható autóversenyzés sikere szempontjából. A tervek szerint a versenysorozat augusztus 5-től a berlini Tempelhof repülőtéren tér majd vissza, és hat futammal folytatódik.

Elkészült az ABB új, Formula E-nek dedikált médiaoldala is, amely az alábbi linken található: https://new.abb.com/media/abbformulae. Az oldalon nagy mennyiségű tartalom található arról, hogy az ABB és a Formula E közötti partnerség és az ABB FIA Formula E bajnokságban való részvétele hogyan segíti az e-mobilitás elterjedését, és vezet egy jobb és fenntarthatóbb jövő felé. Ezenkívül elérhetők fotók, videók és az E-Prix összes, a pályán és a pályán kívül zajló történéseivel kapcsolatos információ.

Az ABB FIA Formula E bajnokságról:

Az ABB FIA Formula E-bajnokság a motorsport legszorosabb és legversengőbb kategóriája, a világ ikonikus városközpontjaiban zajló fordulatos és izgalmas elektromos meghajtású autók között zajló versenyekkel.

A Formula-E a motorsport legdinamikusabban növekvő sorozata, a legnevesebb versenyzők sorával büszkélkedhet, ahol ismert autógyárak és autómárkák küzdenek a pontok, a helyezés és a fődíj megszerzéséért.

A verseny azonban nem csupán a pályán zajlik, a Formula-E egy kísérleti terep és egyben olyan platform is, melynek jövőbe mutató célkitűzése az új technológiák tesztelése, iránymutatás a gyártósorok fejlesztésére, és a növekvő számú elektromos jármű az utakon.

Az ABB FIA Formula E bajnokság a sport nagyszerű látványvilágát felhasználva hatékonyan buzdít az elektromos járművekre való átállás gyorsítására, melynek végső célja az éghajlatváltozás elleni küzdelem és a légszennyezés pusztító hatásainak megfékezése.

Kövesse az ABB FIA Formula E bajnokságot a Facebookon, az Instagram, a Twitter, a TikTok és a YouTube csatornákon!

@FIAFormulaE #ABBFormulaE

https://www.fiaformulae.com/

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp